Autor: Informer.rs

08.12.2023.

12:08

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ovakav haos svet ne pamti! Skandal u Grčkoj, nema fudbala!

Jedan od najugreženijih sudija je Tasoso Papapetru, kojem je određen policijski nadzor nakon pretnji koje je dobijao. Ni njegove kolege se ne osećaju bezbedno, pa su se solidarisale i do daljnjeg bojkotuju ligu.

Predstavnici sudijske organizacije prethodnih dana zatražili su i sastanak sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, a u međuvremenu je policija preduzela sve mere kako bi zaštitila Papapetrua, nakon saznjanja da su neimenovani ljudi pretili sudiji i njegovoj porodici.

O celoj situaciji obavešteni su UEFA i Fudbalski savez Grčke. Kako prenose grčki mediji jake policijske snage od pre nekoliko dana čuvaju sudiju i članove njegove porodice.

Informer

 

Nije ovakava situacija zabeležena u svetu fudbala, a jasno je da sudije nemaju uslove za normalan rad.

Još uvek se zna kada će se sve vratiti u normalu, ali dok ne dođe do toga, šampionat će biti u prekidu.

Zakazan je sastanak za ovaj petak, a na njemu će se neći predstavnici sudijske organizacije i Fudbalskog saveza Grčke. Planirano je da sudije iznesu zahteve pred čelnike fudbalske organizacije, a sve u cilju kako bi se osećali bezbedno na terenu.

Inače, Papapetru je poslednji meč sudio 3. decembra, kada su se satali Volos i Olimpijakos  (2:2), a tada se našao na meti kritika jer je domaćinu svirao penal.