Autor: Informer.rs

09.12.2023.

17:03

Foto: EPA

Sport

Hrvati na slobodi... Navijači Dinama pušteni uz kauciju i zabranu ulaska u Grčku!

Huligani Dinamo Zagreba izlaze na slobodu... Nakon četiri meseca u zatvoru, Sud u Grčkoj odlučio je da prihvati 20 pojedinačnih zahteva i pusti navijače da se u narednom periodu brane sa slobode, prenosi hrvatski portal "24sata". 

Pristalice "modrih" biće puštene uz uslov da im doživotno bude zabranjen ulazak u Grčku radi praćenja sportskih događaja, a uz to je svaki morao da plati kauciju u visini od 1.000 evra. Oni su nakon puštanja prosleđeni u Centar za strance odakle će biti organizovan dalji transport ka Hrvatskoj. 

Isti portal dodaje da je još 20ak navijača poslalo isti zahtev, te da će i oni uskoro biti pušteni da se brane sa slobode. Brojka oslobođenih navijača raste iz dana u dan, ali ih grčko Tužilaštvo optužuje za 12 kaznenih tela zbog kojih će u narednom periodu morati da izađu na suđenje. 

Informer

 

Prvi na slobodu biće pušteni navijači koji su smešteni u zatvore na severu Grčke, dok situacija sa pritvorenicima u Atini još uvek nije poznata. 

Čak 102 navijača Dinamo Zagreba uhapšeno je početkom avgusta u Atini nakon tuče sa navijačima AEK-a. Tom jedan od pristalica "žuto-crnih" izboden je nožem, a za ubijstvo optuženi su Hrvati. Ipak, nakon detaljne istrage ustanovljeno je da su prve indicije bile pogrešne. 

Zbog toga se očekuje da uskoro većina navijača bude vraćena u Hrvatsku, ali nekima od njih preti 15 godina robije zbog "organizovanog kriminala", kako dodaje portal "24 sedam".