Autor: Informer.rs

09.12.2023.

17:23

Foto: EPAImages

Sport

Pukla bruka! Bajern primio pet komada i doživeo debakl u Frankfurtu!

Više od decenije Bajern vlada Bundesligom. Prošle sezone Borusija je bila na korak od toga da Bavarcima skine krunu, ali je u poslednjem kolu posustala i "poklonila" titulu najvećem rivalu. Upalilo je to alarm u Minhenu, tokom leta su stigla skupocena pojačanja predvođena Harijem Kejnom i četu Tomasa Tuhela svi su već videli sa peharom u ruci. Ipak, neće biti tako lako...

Muči se Bajern od starta sezone, ali je nekako uspevao da održi ritam iza vodećeg Bajer Leverkuzena, a danas je na naplatu stiglo sve. Doživeo je velikan iz Minhena nezapamćenu blamažu na gostovanju u Frankfurtu pošto je Ajntraht slavio sa 5:1 (3:1). 

Da se Bajernu ne piše dobro bilo je jasno posle nešto više od 30 minuta, već tada je Ajntraht vodio sa 3:0 golovima Marmuša, Ebimbea i Larsona. Ipak, nadu da Bavarci mogu do preokreta ili makar boda dao je Kimih u 44. minutu. 

Informer

 

Tuhel je na poluvremenu na teren poslao Lajmera i Gererira, pokušao da pojuri izjednačenje, umesto toga - šamarčina! Već u 50. minutu Embimbe je drugim golom ponovo uvećao prednost Ajntrahta, a konačan rezultat i "petardu" u mrežu Manuela Nojera potpisao je Ansgar Knauf u pola sata pre kraja utakmice. 

Pobedu u 14. kolu slavi još jedan tim sa zapada - Frajburg. Sastav Kristijana Štrajha trijumfovao je na teškom gostovanju Volfsburgu sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Gregorič u 74. minutu. 

Uzbudljivo je bilo i u Hajdenhajmu gde je istoimeni tim posle prave drame savladao Darmštat sa 3:2 (1:0). Poveo je domaćin golom Šopnera, ali su gosti posle 15 minuta igre u drugom poluvremeu preko uspeli da preokrenu. Ipak, nije se predavao tim Franka Šmita, a nagrada za otvoren fudbal stigla je preko štopera Majinke. 

U preostala dva meča 14. kola Verder je na svom terenu bio bolji od Augsburga, a pobedu je nakon dugo vremena upisao i Union Berlin koji je nadigrao Borusiju Menehngladbah sa 3:1.