Autor: Informer.rs

09.12.2023.

18:01

Foto: EPAIMAGES

Sport

Šok na "Old Trafordu" - Bornmut deklasirao Mančester junajted!

Pobeda u derbiju nad Čelsijem samo na kratko rasterala je crne oblake iznad "Old Tradorda". Ipak, radost Mančester junajteda trajala je kraće nego što su mnogi očekivali. Razlog za to je današnja blamaža na domaćem terenu i ubedljiv poraz od Bornmuta - 0:3 (0:1). 

Dobru predstavu na "Old Trafordu" najavio je Dominik Solakne golom već u petom minutu. Mreže su mirovale do kraja prvog poluvremena iako je Junajted imao nekoliko prilika da se ekspresno vrati u meč. 

Ipak, kazna za propuštene šanse stigla je u 68. minutu kada je Biling iskoristio asistenciju Taverniea i matirao Onanu za 2:0. Samo pet minuta kasnije bilo je 3:0, strelac - Senesi. 

Informer

 

"Crvenim đavolima" bruka protiv "trešnjica" nije bila potrebna budući da ih za osam dana očekuje najveći derbi protiv Liverpula koji igra u sjajnoj formi. 

Do pobede je danas došao i Šefild junajted. "Oštrice" su prekinule negativan niz i na povratničkom debiju Stiva Vajldera režirali veliko iznenađenje pošto su na "Bramal lejnu" nadigrale Brentford sa 1:0 (1:0). 

Čovek odluke bio je Džejms Mekati koji je u 45. minutu postigao jedini gol na meču. 

Na mečevima Brajton-Barnli i Vulverhempton-Notingem Forest pobednika nije bilo, a obe utakmice završene su rezultatom 1:1.