Autor: Informer.rs

09.12.2023.

22:51

Foto: EPA Images

Sport

Englezi u problemu! Belingem mora na operaciju?

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva održan je pre sedam dana u Hamburgu, a reprezentacija Srbije smeštena je u grupu sa Danskom, Slovenijom i Engleskom. Jasno je da će četa Gereta Sautgejta biti veliki favorit protiv ostalih, ali bi Englezi mogli značajno osabljeni da dođu na kontinentalnu smotru. 

Naime, as Real Madrida i jedan od najboljih fudbalera današnjice - Džud Belingem ima ozbiljan problem sa ramenom. Englez već neko vreme igra pod "blokadom" i, za sada, mu operacija nije neophodna. Ipak, trener "blankosa" Karlo Anćeloti ističe da bi do toga moglo da dođe ukoliko se Belingemu stanje pogorša. 

Informer

 

- Oporavlja se, operacija trenutno nie potrebna, ali je rame veoma specifično. Ako se ponovi povreda ili nastavi da se dešava, možda... Rame je nešto na šta mora da pazi - rekao je Anćeloti. 

Belingem je ove sezone odigrao 17 utakmica u dresu Real Madrida, postigao 15 golova i podelio četiri asistencije. Zbog povrede ramena nije bio deo nacionalnog tima tokom novembarskog okupljanja, a ukoliko se problem nastavi vrlo lako bi mogao da ispadne i iz priče za Evropsko prvenstvo. 

Oporavak nakon operacije ramena traje od tri do šest meseci, u zavisnosti od problema.