Autor: Informer.rs

09.12.2023.

20:28

Foto: profimedia

Sport

Krunisan novi sultan Istanbula - Dušan Tadić! Srbin rešio derbi i očarao navijače Fenera! (VIDEO)

Ušao je Fenerbahče u blagu rezultatsku krizu iz koje je prošlog vikenda uspeo da ga izvadi Dušan Tadić. Dočekali su "žuto-plavi" u klimavom raspoloženju današnji derbi protiv Bešiktaša, ali dok je u sastavu Ismaila Kartala - Dušan Tadić, nema zime!

Srpski reprezentativac predvodio je Fenerbahče do pobede u velikom istanbulskom derbiju - 3:1 (1:1). Još jednom je Tadić pokazao zbog čega je miljenik navijača od prvog dana života na Bosforu budući da je Bešitašu presudio golom i asistencijom, a na sve to je stigao i da promaši penal! 

Da će ovo biti njegovo veče Tadić je pokazao posle samo deset minuta igre. Srpski reprezentativac provukao se kroz linije Bešiktaša, a onda u pravom momentu kao na tacni poslužio Edina Džeka za 1:0. Međutim, Bešiktaš je veoma brzo iskoristio preko Okslejd-Čemberlejna iz penala, tim rezultatom se otišlo na odmor. 

Delovalo je da veliki derbi neće imati pobednika budući da su do 60 minuta mreže mirovale, a onda ponovo Tadić. Srpski reprezentativac iskoristio je veliku nepažnju ERika Baija koji je u kaznenom prostoru skirivo penal i "sa kreča" doneo novo vođstvo Feneru. 

Mogao je Tadić u nadoknadi vremena da poveća svoj golgeterski saldo, ali mu je Gunok odbranio penal. Ipak, to nije pokvarilo pobedu Fenerbahea budući da je Šimanski samo tri minuta kasnije sa ivice kaznenog prostora stavio tačku na meč.