Autor: Informer.rs

09.12.2023.

20:42

Foto: EPA

Sport

Aston Vila je ozbiljan kandidat za titulu u Engleskoj! Emeri u tri dana srušio i Gvardiolu i Artetu! (FOTO/VIDEO)

Ludilo u Premijer ligi, Aston Vila je ozbiljan kandidat da mimo svih očekivanja bude šampion Engleske!

Fudbaleri kluba iz Birmingema večeras su na svom terenu savladali Arsenal sa 1:0 (1:0) u meču 16. kola Premijer lige i tako ozbiljno istakli kandidaturu za prvo mesto u najpopularnijoj fudbalskoj ligi na svetu. Meč je pogotkom rešio Džoš Mekgin u 7. minutu utakmice, a evo i kako:

Ekipa Unaja Emerija je danas srušila Arsenal, a pre samo tri dana savladala je glavnog favorita za trofej Premijer lige, Mančester siti.

Informer

Narodski rečeno, Emeri je u samo tri dana odučio od fudbala svoje zemljake, Pepa Gvardiolu i njegovog učenika Mikela Artetu. Trenutno stanje na tabeli Premijer lige je ovako - Liverpul je vodeći sa 37 bodova, Arsenal je drugi sa 36, a Aston Vila je treća sa 35. Tek na četvrtom mestu nalazi se Mančester siti, koji ima 30 poena, doduše i utakmicu manje od navedenih klubova...

Informer

 

Istina, Arsenal je tokom čitavog meča imao inicijativu i mnogo šansi, a u finišu mu je poništen i gol Kaja Haverca. Ipak, šanse se ne računaju, već bodovi, a oni su ponovo na kontu Aston Vile, koja je ostvarila 11. pobedu u prvih 16 kola Premijer lige.

Verovatno je Emeri imao i lični motiv na današnjem meču, pošto je pre nekoliko godina maltene najuren iz Arsenala. Tada je ismevan kao veliki promašaj, a danas je dokazao da se nalazi među najboljim trenerima na svetu.

Sve u svemu, jako zanimljivo bilo je danas u utakmicama Premijer lige. Počelo je maestralnim preokretom Liverpula protiv Kristal palasa (2:1), nastavljeno je porazom Mančester junajteda od Bornmuta (3:0), a pobedu je ostvario i Šefild junajted protiv Brentforda (1:0).

Nerešeno su odigrali Brajton i Barnli (1:1), kao i Vulverhemptom i Notingem forest (1:1).