Autor: Informer.rs

10.12.2023.

07:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpska hobotnica! Rajković je stena, izluđivao je igrače Sevilje (VIDEO)

Čuvar mreže Majorke bio je poput hobotnice protiv Sevilje (1:0), pa je rastužio zemljake na drugoj strai Marka Dmitrovića i Nemanju Gudelja. 

Imao je Rajković šest vrhunskih odbrana. Odnos u šutevima na gol bio je 16:2 u korist Sevilje, ali nisu uspeli da pronađu put pored čuvara mreže reprezentacije Srbije. Doduše,  jednom je srpski golman kapitulirao. Igrao se 62. minut kada je Pedroza ukrao loptu na 20 metara od gola Majorke, prošetao se kroz odbranu, šutirao sa 17 metara, a fudbal je u letu ka golu pogodio En Nezirija, potpuno promenio smer i prevario Rajkovića.  Na sreću domaćeg tima, sudije su posle VAR konsultacija videle da je lopta pogodila Marokanca u ruku.

Predrag Rajković je bio poput stene ispred gola Majorke. Zaustavljao je udarce glavom, nogom, izlazio na centaršuteve, krao lopte... Oduševio je Špance! 

"Kada daš sve do poslednje kapi da spasiš svoj tim", komentar je na zvaničnom nalogu mreže "X", nakon Rajkovićeve maestralne partije.

Navijači Majorke dižu Srbina u nebesa nakon štom je doneo pobedu posle tri meseca: "Nezaboravna partija Rajkovića", "Najbolji je", "bravooo", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.