Autor: Informer.rs

10.12.2023.

10:09

Foto: profimedia

Sport

Neće više da bude selektor! Poznati Hrvat pobegao od rata!

Hrvatski trener i nekadašji tamošnji reprezentativac Nikola Jurčević, nakon samo dva meseca na funkciji napustio je poziciju selektora reprezentacije Libana. 

Jurčević se latio posla u oktobru ove godine, a predvodio je tim sa klupe u četiri utakmice. Upisao je poraze u prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore (2:3), te Ujedinjenih Arapskih Emirata (1:2). U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. upisao je dva remija, protiv Palestine (0:0) i Bangladeša (1:1).

Ipak, razlozi Jurčevićevog odlaska sa selektorske funkcije nisu sportske prirode. Naime, razlog  za ovu odluku hrvata je teška situacija u zemlji koja je od početka bombardovanja Pojasa Gaze na ivici rata s Izraelom.

Informer

- Zbog napetosti kojoj već neko vreme svedočimo u Libanu i njegovom okruženju dogovorio sam sporazumni raskid ugovora. Imao sam veliku želju da napravim nešto sa ovim timom, ali ovo definitivno nije vreme za fudbal. Okrećem se novim izazovima - rekao je Jurčević za Sportske novosti. 

Inače, Jurčeviću je angažman na mestu selektora reprezentacije Libana bio prvi nakon više od tri godine, kad je napustio ovu poziciju u reprezentaciji Azerbajdžana. 

On je bogatoj trenerskoj karijeri vodio Zagreb, Dinamo, Salcburg i Slaven Belupo, a u ulozi pomoćnika Slavena Bilića radio je u West Hamu, Bešiktašu, Lokomotivu iz Moskve te u hrvatskoj reprezentaciji.