Autor: Informer.rs

10.12.2023.

21:51

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Nema odmora na "Vila Parku"! U Birmingemu maštaju o povratku u Ligu šampiona, na meti kapitalac!

Malo ko je uoči sezone imao hrabrostida Aston Vilu smesti u gornji deo sezone, a kamoli na mesta koje vode u Ligu šampiona. Velikan iz Birmingema letos je radio "u tišini". Sportski direktor Monći obavio pakleno dobar posao u svom prvom prelaznom roku na "Vila Parku", doveo prava pojačanja, raširio igrački kadar Unai Emeriju, da bi nakon 16 kola u Premijer ligi rezultati toga mogli da se vide. 

Vila je u sredu savladala Mančester siti, juče je žrtva Emerijeve čete bio Arsenal i sve su prilike da u Birmingemu maštaju o porvatku u Ligu šampiona. Bez dileme - imaju debeo razlog za to. Ipak, nemaju nameru na "Vila Parku" da samo ubiru plodove dobrog rada, naprotiv, plan je da već u januaru igrački kadar bude dodatno ojačan kako bi ekipa bila spremna za paklen ritam koji je očekuje u 2024. godini. 

Kako prenose ostvrski mediji, Unai Emeri već je saopštio listu želja Monćiju, a prvo ime na njoj je - Aleks Baena. 

Ofanzivac Viljareala koji je debi u seniorskom timu "žute podmornice" upisao baš tokom Emerijevog igra sjajno već dve sezone. Poslednjih godinu dana njegov razvoj prate Liverpul, Arsenal i Mančester siti, ali je u ovom momentu prvi favorit za njegov potpis - Aston Vila.

Informer

 

Razloga za to je mnogo, pre svega sjajan odnos koji ima sa Emerijem, ali i činjenica da ga daleko veća minutaža očekuje na "Vila Parku" gde ne bi imao paklenu konkurenciju kao u Arsenalu, Liverpulu ili Sitiju. Portal "90min" odlazi korak dalje i javlja da je Moćni sa svojim saradnicima počeo da "opipava puls" Viljareala, a da španski klub za Baenu traži oko 50.000.000 evra. 

Budući da će pregovore voditi Monći vrlo lako je izvodljivo da ta cifra bude značajno umanjena budući da je izlazna klauzula u ugovoru Aleksa Baene samo milion evra više od onoga što traži Viljareal. Prostora za pregovore ima, vremena - još više, a u korist velikanu iz Birmingema ide i dobra saradnja sa "žutom podmornicom" letos kada je iskusni štoper "Madrigal" zamenio za "Vila Park".