Autor: Informer.rs

11.12.2023.

12:01

Foto: EPA Images

Sport

Zvezdo, ovo moraš da iskoristiš! Siti ne misli na crveno-bele

Crveno-beli igraju da sačuvaju čast, a ko zna, ako iskoriste situaciju, možda upišu prvu obedu u eliti ove sezone.  Mančester siti stiže u Beograd,  kao već prvoplasirana ekipa grupe G, nemaju nikakav rezultatski značaj, a igraće  bez najboljeg igrača Erlinga Holanda koji se povredio protiv Aston Vile i očekuje ga nešto duža pauza.

Norveški napadač je već propustio meč Sitija i Lutona (2;1) i definitino neće biti spreman do srede.  Takođe, navijači u Beogradu neće videti ni Kevina de Brujnea, koji ne igra od avgusta, kao ni Žeremija Dokua. Pep Gvardiola, trener "građana“, pričao je o povredama igrača, a na Zvezdu je zaboravio.

- Pretrpeo je udarac stopala, ne frakturu, nije slomio stopalo. Ne znam koliko duga će biti pauza, idemo od nedelje do nedelje, od dana do dana i videćemo šta će da se desi. Nisam siguran da li će igrati protiv Palasa, verujemo da će biti spreman za Svetsko klupsko prvenstvo - kazao je Španac.

Informer

Povratak Žeremija Dokua očekuje se za nedelju ili dve dana.

- U pitanju je mišić, ali nije veliki problem kao De Brujneov. Moramo da budemo pažljivi, možda za nedelju ili dve bude spreman da igra.

De Brujne ne počeo da trči.

- Nije nijednom trenirao u grupi. Svetsko prvenstvo za klubove je za dve nedelje, možda je malo rano. Kevin je važan za nas, ali je imao tešku povredu. Kada se bude vratio dočekaćemo ga raširenih ruku.