Autor: Informer.rs

11.12.2023.

18:42

Foto: EPA Images

Sport

Mitrogol ne staje! Srpski as pogađao, a Sergej asistirao (VIDEO)

Pogađa Aleksandar Mitrović u Saudijskoj Arabiji i nema nameru da stane. Njegov klub savladao je danas Al Tavon sa 3:0 (1:0) u četvrtfinalu, a srpski napadač je dva puta zatresao mrežu, dok je njegov saigrač Sergej Milinković Savić upisao jednu asistenciju.

Najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima pogodio je prvo u sudijskog nadoknadi prvog poluvremena. Dobro se snašao nakon kornera i dva odbitka, a iz neposredne blizine je samo sproveo loptu u gol.

Na samom staru drugog dela povisio je na 2:0. Ovog puta je Sergej odlično centrirao s leve strane, pogodio Mitra u glavu, a njemu nije bilo teško da sa peterca matira golmana. Konačan rezultat postavio je Brazilac Malkom u samom finišu.

Na ovaj način je snažni Smederevac došao do brojke od 23 pogotka na isto toliko odigranih utakmica. On je, bez dileme, glavni adut trenera Žorža Žezusa, s obzirom da je prva zvezda tima Nejmar i dalje van stroja zbog teške povrede kolena.

Al Hilal će tako imati priliku da se bori za odbranu trofeja King kupa, koji je osvojio prošle sezone, dok je u domaćem prvenstvu prvi na tabeli, sa sedam bodova više od Ronaldovog Al Nasra.