Autor: Informer.rs

12.12.2023.

12:19

Foto: printscreen

Sport

Turska na nogama! Tužno je gledati te ovakog! Erdogan pričao sa sudijom posle skandala! (VIDEO)

Dan nakon skandala o kojem bruji ceo fudbalski svet i prekida fudbalskog šampionata u Turskoj, predsednik države Redžep Tajip Erdogan pozvao je telefonom nesrećnog arbitra kako bi se uverio da je sa sudijom sve kako treba.

- Zdravo. gospodine Halil. Zaista nam je žao i neka Bog da ozdravljenje, Bog vas blagoslovio. Ozbiljno je tužno gledati tako nešto i žao mi je što se ovako nešto desilo. Rekao sam prijateljima, ministru pravde, i ostalim relevantnim ljudima da treba da uradimo šta god je potrebno u ovom procesu. Neka nas Bog izleči - rekao je Erdogan.

Informer

Halil Umut Meler se obradovao kada je čuo prvog čoveka svoje zemlje.

- Veoma dobro se brinu o meni u bolnici. Hvala Vama. Pružili su sve vrste pogodnosti i udobnosti. Svima se zahvaljujem pred vama, gospodine predsedniče - rekao je sudija sa predsedniku.

- Neka vam Bog da ozdravljenje, želim vam dobar oporavak - poručio je predsednik i izrazio želju da mu doktori približe stanje povređenog pacijenta.

- Pozdrav, gospodine predsedniče. Pa, u redu je. Njegov krvni pritisak ujutru je blago porastao. Sada smo počeli da ga spuštamo. Izgleda kao stres i napetost izazvana incidentom zato što ranije nije imao krvni pritisak. Krvarenje u njegovom levom oku počelo je da se smanjuje. Tu postoji mala pukotina, ali ono što nas raduje je to što nije bilo incidenata u vezi sa mozgom. Pogledali smo njegove unutrašnje organe. Postojala je ta stvar sa jednim udarcem. Zato tamo nema krvarenja, hvala Bogu. Razmišljamo o njegovom otpustu uveče, ali možda će to biti sutra ujutru. Nadajmo se. Ako se večeras odmori, nadam se da će biti dobro. Naravno uvek volimo da budemo oprezni - istakli su doktori.

Podsetimo, prvi čovek  Ankaragučua je posle utakmice i gola u 97. minutu bio besan zbog suđenja, nije želeo da se objašnjava sa sudijskom trojkom, odmah je udario na Umuta i patosirao ga. 

Rukovodstvo tamošnje lige posle skandala zaustavilo je takmičenje, a predsednik kluba je uhapšen.