Autor: Informer.rs

12.12.2023.

13:01

Foto: profimedia

Sport

Navijači u transu! Sada je i zvanično, evo kada će Mesi i Ronaldo na megdan! (FOTO)

Pričalo se ovih dana o terminu spektakla, nagađalo se, ali je američki klub potvrdio da će se dugo očekivani meč igrati 1. februara u Rijadu.

Ronaldov odlazak u Al Nasr, a Mesijev u Inter iz Majamija zabrinuli su mnoge navijače da ih više nikada neće videti u isto vreme na terenu. Ipak, spremnost da to promene pokazali su Arapi budući da će Rijad u februaru naredne godine biti domaćin Sizon kupa. Pored ostalih velikih imena, centralni događaj biće duel Mesija i Ronalda koji su mnogi nazvali - "Poslednji ples". 

Proslavljeni asovi do sada su se sastajali 37 puta. Čak 30 mečeva odigrali su jedan protiv drugog u Španiji, kada su igrali za Real Madrid, odnosno Barselonu. Mesi je uspešniji jer je ostvario 16 pobeda protivnavećeg rivala, dok je Ronaldo izvojevao deset sa svojim saigračima. Viđeno je i devet remija, a Mesi je postigao 21 gol i imao je 12 asistencija, dok je Ronaldo upisao 20 golova i jednu asistenciju.

Meč u Rijadu bi mogao da bude poslednji duel dvojice igrača koji se smatraju jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

Interesantno, Inter će pre toga, 29. januara, igrati prijateljsku utakmicu protiv Al Hilala, za koji igraju naši reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.