Autor: Informer.rs

12.12.2023.

19:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

Cirkus - Premijer liga ponovo oduzima bodove Evertonu!

Mesec dana prošlo je od kako je Premijer liga treći put u svojoj istoriji donela drakonsku meru i jednom klubu oduzela bodove. Bio je to Everton, a velikan sa "Gudisona" ostao je bez deset bodova zbog loše finansijske situacije. 

Izazvalo je to veliki gnev navijača koji već neko vreme vode rat protiv čelnika Premijer lige, a utisak je da su svom klubu situaciju samo otežali. Naime, kako prenose ostrvski mediji Evertonu preti novo oduzimanje bodova nakon odlaganja preuzimanja kluba od strane kompanije "777 Partners". 

Premijer liga obavestila je američku kompaniju da do kraja godine neće dobiti dozvolu za kupovinu Evertona. Zbog toga, klub sa "Gudisona" moraće da uđe u stečajnu proceduru i time automatski stane bez devet osvojenih bodova. Nedavno je firma "777 Partners" na ime pozajmice Evertonu prosledila 100.000.000 funti kako bi klub uspeo da pokrije operativne troškove. 

Informer

 

Ipak, Amerikanci nemaju nameru da u klub ulažu dodatni novac dok Everton ne bude i zvanično njihov. "Karamelama" je za mesečne troškove potrebno više od 20 miliona, nažalost, klupski prihodi na mesečnom nivou daleko su manji od pomenute, sve to vodi do stečaja. 

U tom slučaju, prema jasnom pravilniku Premijer lige, Evertonu će biti oduzeto još devet bodova. "Karamele" su u ovom momentu 17. na tabeli sa 13 osvojenih bodova, a ukoliko bude novih "rezova" preuzeće "fenjer" od Barnlija i Šefilda koji su zakucani za dno sa svega četiri boda.