Autor: Informer.rs

12.12.2023.

20:05

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

KRAJ: Bajern slavio na "Old Trafordu", kraj za Mančester u Ligi šampiona

Rezultati uživo: 

Grupa A: 

Kopenhagen - Galatasaraj    1:0 (0:0)
Larager 59

Mančester junajted - Bajern Minhen   0:1 (0:0)
Koman 71

Grupa B: 

PSV - Arsenal  1:1 (0:1)
Fertesen 50 - Nketija 42

Lans - Sevilja  2:1 (0:0)
Frankovski 63p, Fulđini 92 - Ramos 79p

Grupa C: 

Union Berlin - Real Madrid    2:3 (1:0)
Foland 47, Kral 85 - Hoselu 62, 73, Sebaljos 89

Napoli - Braga   2:0 (1:0)
Satči 10ag, Osimen 35

Grupa D: 

Inter - Real Sosijedad   0:0

Salcburg - Benfika   1:3 (0:2)
Sučić 57 - Di Marija 33, Silva 46, Kabral 92

UŽIVO: 

Drugo poluvreme: 

KRAJ! 

92. minut - GOOOOOOOOL! Šok u Salcburgu, Benfika vodi, a gol koji je postigao Artur Kabral šalje Portugalce u Ligu Evrope, dok se Red Bul oprašta od evropskog fudbala - 3:1!

89. minut - GOOOOOOL! Nova promena u Berlinu, ponovo vodi Real! Uz mnogo sreće Dani Sebaljos pogađa mrežu gostiju - 2:3!

85. minut - GOOOOOOL! Vraća se Union Berlin, Aleks Kral je dočekao odbitak  na ivici kaznenog prostora i razornim udarcem matirao Kepu - 2:2!

80. minut - Još desetak minuta ostalo je da se igra! 

73. minut - GOOOOOOL! Potpuni preokret Reala, ponovo Hoselu i ponovo glavom. Ovoga puta nakon kontre koju je povukao Garsija - 1:2!

71. minut - GOOOOOOL! Bajern vodi na "Old Trafordu", strelac je Kingsli Koman. Dugo je trajala akcija Bavaraca, vrhunski je reagovao Hari Kejn i spoljnom uposlio Francuza za 0:1!

62. minut - GOOOOOOL! Zasluženo Real Madrid dolazi do izjednačenja u Berlinu, Hoselu se dobro snašao na drugoj stativi i glavom matirao Ranlova - 1:1!

59. minut - GOOOOOOOOOL! Kopenhagen vodi na "Parkenu" i sada je na korak od plasmana u nokaut fazu Lige šampiona. Veoma bitan gol, sjajno je Rasmus Falk otvorio kontru, Ašuri je prošao po boku i "kao na tacni" polsužio Leragear - 1:0!

57. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vraća se Salcburg u igru, surova kazna za promašaj Rafe Silve. Luka Sučić je gađao sa distance, pogdio malu mrežu za 1:2!

53. minut - Au... Obrukao se Rafa Silva propisno u Salcburgu budući da je u situaciji u kojoj je morao da matira Šlagera uspeo da "pogodi" golmana domaćih, ostaje 0:2!

50. minut - Ništa novo ni u nastavku, tek pet golova na šest mečeva. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme:

45+2 minut - GOOOOOOOL! Kazna za Real, Union samo minut nakon što je Modrić promašio penal preko Kevina Folanda dolazi do vođstva nad "kraljevskim klubom" u finišu prvog poluvremena - 1:0!

45+1 minut - GOOOOOOL! Benfika duplira prednost protiv Salcburga, ponovo je glavni krivac za to Anhgel Di Marija, ovoga puta u ulozi asistenta, dok je mrežu domaćih zatresao Rafa Silva - 0:2!

Informer

 

45. minut - Mogao je Real da povede u Berlinu, ali je Luka Modrić bio neprecizan sa bele tačke! 

40. minut - Miruju mreže na "Old Trafordu" iako Mančester svim silama pokušava da dođe do vođstva protiv Bajerna. Nema golova ni na meču Galatasaraja i Kopenhagena. 

35. minut - GOOOOOOL! Pitanje plasmana u nokaut fazu Lige šampiona za Napoli je rešeno! Aktuelni šampion Italije golom Osimena duplira prednost protiv Brage, a Portugalcima je za drugo mesto potrebno da slave sa dva gola prednosti - 2:0!

33. minut - GOOOOOL! Evo napokon pogotka večeras, Benfika vodi u Salcburgu golom Anhela Di Marije koji je pogodio mrežu domaćih direktno iz kornera - 0:1!

28. minut - Malo je falilo da Rikardo Horta poravna rezultat podno Vezuva! Portugalac je gađao sa dvadesetak metara, loptu su već videli u golu, ali je izvrsno reagovao Aleks Meret, ostaje 1:0!

24. minut - Polovina prvog poluvremena je gotova, a videli smo samo jedan gol i to u Napulju. 

19. minut - Milimetri su delili Real Madrid od vođstva protiv Uniona, Hoselu je sačekao dobar centaršut Džuda Belingema, gađao glavom i pogodio prečku, ostaje 0:0!

15. minut - Pravi "rat" u Milanu za prvo mesto vode Inter i Sodijedad. "Puca" na sve strane, utisak je da su "neroazuri" nešto bliži vođstvu. 

Informer

 

13. minut - Velika prilika za Benfiku preko Rafe Silve, ali promene rezultata u Salcburgu još uvek nema. 

10. minut - GOOOOOOOL! Evo ga prvi gol večeras i to na stadionu "Maradone", nespretna reakcija Sertara Satčija u svom kaznenom prostoru koji je nakon centaršuta Politana matirao svog golmana - 1:0!

8. minut - Velika šansa za Kopenhagen na "Parkenu", Ankersen je gađao iz dobre pozicije, ali pored gola. 

5. minut - Težak posao pred "crvenim đavolima", ali bolji početak za četu Erika Ten Haga protiv Bajerna. Entoni je gađao gol Manuela Nojera, lopta odlazi preko gola. Podsećamo, Mančester junajtedu je  za plasman u nokaut fazu Lige šampiona potreba pobeda protiv Bajerna, ali i remi na meču Kopenhagena i Galatasaraja. 

2. minut - Odmah uzbuđenje na "Meaci" gde je Inter preko Fratezija pokušao da zapreti Real Sosijedadu, ali se odbrana španskog predstavnika dobro snašla i raščistila opasnost pred golom Remira - 0:0. 

1. minut - Utakmice su počele! 

Informer

 

20:37 - Sve je rešeno u grupi B - u narednu fazu Lige šampiona ide Arsenal sa prvog mesta, dok kao drugi prolazi PSV. Evropski put je završen za Sevilju dok se u Ligu Evrope seli Lans nakon 2:1 protiv Andalužana.

20:08 - Najviše vatre očekuje se na "Old Trafordu" budući da je u grupi A još pitanje putnika u nokaut fazu elitnog takmičenja otvoreno. Bajern Minhen je siguran na prvom mestu, dok se za drugo bore Mančester junajted, Kopenhagen i Galatasaraj. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica šestog kola grupne faze Lige šampiona. Sve detalje sa mečeva širom Evrope možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!