Autor: Informer.rs

12.12.2023.

22:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

Bavarsko aufiderzen Junajtedu! Real i Napoli overili osminu finala, "đavolima" pedala!

Večeras smo saznali koje ekipe će nastaviti takmičenje u Ligi šampiona, koje u Ligi Evrope, a koje su završile takmičenje za ovu sezonu.

Bajern, Kopenhagen, Real Madrid, Napoli, Real Sosijedad i Inter plasirali su se u osminu finala, dok je najveće iznenađenje eliminacija Mančester junajteda, koji na proleće neće igrati ni u Ligi Evrope.

Takmičenje u drugom po jačini UEFA takmičenju nastaviće Galatasaraj, Braga i Benfika.

U grupi A Bajern je i pre poslednjeg kola obezbedio plasman u nokaut fazu najjačeg takmičenja Starog kontinenta, a pridružio mu se Kopenhagen sa tri boda u duelu sa Galatasarajem. Gol odluke postigao je Leager. Bavarci su srušili Junajted golom Komana u 71. minutu i izbacili "đavole" iz evropskih takmičenja. Kingsli Koman je postigao jedini gol na utakmici. Posle sjajnog dodavanja Harija Kejna, Koman se našao oči u oči sa Onanom i loptu je poslao u donji desni ugao gola Mančestera.

Informer

 

Real je preokretom protiv Union Berlina "overio" osminu finala u grupi C. Poveli su Nemci golom Folanda u 47. minutu, da bi u nastavku Hoselu preokrenuo rezultat. Aleks Kral je pogodio za novo izjednačenje i 2:2 na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Pobedu Realu doneo je Sebaljos u dubokoj nadoknadi vremena, a Luka Modrić je promašio penal. Napoli ide u sledeći krug sa "kraljevskim klubom", posle pobede nad Bragom, koja čeka proleće i takmičenje u Ligi Evrope.

Gol Osimena i autogol Sačija odlučili su meč na "Maradoni". 

Real Sosijedad i Inter su putnici u nokaut fazu Lige šampiona, Benfika je otpisala Salcburg u međusobnom duelu usred Austrije. Anhel di Marija je postigao gol direktno iz kornera, da bi Silva duplirao vođstvo. Sučić je u 57. minutu doneo nadu "bikovima", ali je do kraja Kabral postigao i treći gol za "orlove".

Grupa A: 

Kopenhagen - Galatasaraj    1:0 (0:0)
Larager 59

Mančester junajted - Bajern Minhen   0:1 (0:0)
Koman 71

Grupa C:  

Union Berlin - Real Madrid  2:3 (1:0)
Foland 47, Kral 85 - Hoselu 62, 73, Sebaljos u 89.

Napoli - Braga   2:0 (1:0)
Satči 10ag, Osimen 35

Grupa D: 

Inter - Real Sosijedad   0:0

Salcburg - Benfika   1:3 (0:2)
Sučić 57 - Di Marija 33, Silva 46, Kabral 90+2.