Autor: Informer.rs

13.12.2023.

23:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Ovo su učesnici osmine finala Lige šampiona! "Sveci" se provukli i uhvatili poslednji voz!

Grupna faza Lige šampiona večeras je i zvanično završena! Mečevima u grupama E, F, G i H spuštena je zavesa na prvi deo sezone u elitnom evropskom takmičenju, a od februara kreće "ono pravo", odnosno utakmice na izbacivanje.

Manje-više, pred večerašnje kolo skoro sve je bilo poznato, osim raspleta u "grupi smrti", kako je s pravom nazvana F grupa. U njoj su, kako ste već mogli da pročitate na našem portalu, Dortmund i PSŽ u foto-finišu izborili plasman u osminu finala Lige šampiona.

Informer

Stanje nakon prve faze izgleda ovako. Pobednici grupa su Bajern, Arsenal, Real Madrid, Real Sosijedad, Atletiko Madrid, Dortmund, Mančester siti i Barselona. Oni će na žrebu osmine finala biti povlašćeni, što znači da će prve mečeve igrati kao gosti. Sa druge strane, drugoplasirani timovi, koji su takođe izborili plasman u osminu finala, ali koji će biti nepovlašćeni su: Kopenhagen, PSV Ajndhoven, Napoli, Inter, Lacio, PSŽ, Lajpcig i Porto.

Informer

U Ligu Evrope, kao trećeplasirani, idu Galatasaraj, Lans, Braga, Benfika, Fejenord, Milan, Jang bojs i Šahtjor, dok su takmičenje u Evropi za ovu sezonu završili Mančester junajted, Sevilja, Union Berlin, Salcburg, Seltik, Njukasl, Crvena zvezda i Antverpen.