Autor: Informer.rs

14.12.2023.

11:55

Foto: AP PHOTO

Sport

Biće uzbudljivo! TSC još uvek sanja, Čuka se oprašta od Evrope!

Ekipa iz Bačke Topole gostuje na stadionu "Jorgos Karaiskakis" (21:00) u Pireju bez prisustva navijača.

Trijumf izabranicima Žarka Lazetića može doneti plasman u nokaut fazu Lige konferencija. Prvi meč izmedju TSC-a i Olimpijakosa odigran 5. oktobra u Srbiji završen je bez pobednika (2:2).

Grčki velikan je treći na tabeli grupe A sa četiri boda, dok je naš predstavnik na poslednjem mestu sa jednim.

Informer

 

Pobedom bi TSC ostvario istorijski uspeh, jer bi u tom slučaju dočekao proleće u Evropi. U ovom momentu fudbaleri Vest Hema zauzimaju prvo mesto u grupi sa 12 bodova, koliko ima i drugoplasirani Frajburg.

Oni će se u istom terminu sastati u Londonu i odlučiti o tome ko će ići direktno u osminu finala Lige Evrope, a ko će igrati u šesnaestini finala ovog takmičenja.

Genk će dočekati Čukarički večeras u "Genk Areni" (18:45), a naš tim se posle pet odigranih kola u Ligi konferencija nalazi na poslednjem mestu na tabeli bez bodova.

Belgijanci su u Leskovcu slavili sa 2:0,  a trener tima iz prestonice Srbije, Igor Matić, neće moći sa klupe da predvodi ekipu, pošto je dobio crveni karton na duelu sa Ferencvarošom u prošlom kolu Lige konferencija.

Informer

 

- Pun repsekt prema njima, favoriti su u ovom meču. Sa druge strane igramo i mi dobro, imamo samopouzdanje, što je dobro. Izvukli smo pouke iz prethdonih mečeva. Ovo jeste poslednja utakmica u Evropi, ali mislim da smo u one dve u Leskovcu bili dobro, izostao je samo rezultat-  rekao je Matić uoči meča sa Genkom.

U drugom meču šestog kola grupe F, fudbaleri Ferencvaroša koje predvodi srpski trener Dejan Stanković će od 18.45 sati u Budimpešti dočekati Fiorentinu. Klub iz Firence je prvi na tabeli sa 11 bodova, dok je Ferencvaroš drugi sa devet.

Pobednik grupe izboriće direktan plasman u osminu finala Lige konferencija, dok će drugoplasirani tim igrati u šesnaestini finala ovog takmičenja.