14.12.2023.

16:16

Foto: Printscreen Twitter

Sport

Ma, ovo nije moguće! Pogledajte telefon Tomasa Milera (FOTO)

Neverovatno je, međutim, da čovek koji nedeljno zarađuje 235.000 evra, igra za Bajern iz Minhena i živa je legenda nemačkog fudbala, nosi stari, raspali, polomljeni mobilni telefon. I ne smeta mu. I verovatno mu ne bi ni palo na pamet da kupi novi, ali će pod uticajem okoline (čitaj: zbog toga što ga drugovi zafrkavaju) odlučiti da promeni aparat u narednim danima.

Leon Gorecka fudbaler Bajerna objavio je na Instagramu video snimak svog razgovora sa Tomasom Milerom, dok čuveni golgeter pokazuje polomljeni telefon. Njihov razgovor, ali i Milerov izgled lica dok priča o aparatu koji mu prži ruku jer je potpuno slomljen, postali su viralni iste sekunde.

Informer

Gorecka: "Šta ti je mobilnim?”

Miler: "Izgleda da je vreme za novi."

Gorecka: "Pa, radi li to čudo?”

Miler: "Da, da, radi, ali kad se ugreje onda mi pomalo peče ruku dok razgovaram s nekim.”

Sve ovo malo čudi, jer se od ranije zna da Miler nije baš gadljiv na skupocene stvari. S druge strane, Nemac nije ni prvi, ni jedini igrač koji ima miliona evra, tačnije 12 miliona zaradi svake sezone, a da koristi stari mobilni. Zbog iste stvari je  pre nekoliko godina i Sadio Mane postao popularan. U danima kad je kao igrač Liverpula zarađivao 700.000 evra mesečno, on je nosio polomljeni telefon, ali očigledno se zadovoljavao time da aparata uopšte radi.

Seneglac je, inače, stekao slavu i zbog toga što je u rodnoj zemlji sagradio mnoge škole i uložio ogroman deo zarađenog novca u obrazovanje u Senegalu.

-  Zašto treba da želim deset ferarija, 20 satova s dijamantima ili dva aviona? Šta te stvari znače za mene ili za svet? Napravio sam škole, jedan stadion, nudimo odeću, obuću, hranu ljudima koji žive u ekstremnom siromaštvu. Dajem 70 evra mesečno svim pojedincima u jednom jako siromašnom delu Senegela i taj novac egzistencijalno pomaže njihovim porodicama. Nemam potrebu da pokazujem luksuzna kola, kuće, putovanja, avione. Draže mi je da moji ljudi dobiju malo od onoga što mi je život dao - rekao je Mane.