Autor: Informer.rs

16.12.2023.

06:20

Foto: Foto: AP

Sport

Na današnji dan: Preminuo Siniša Mihajlović! Opaka bolest bila je jača

Siniša Mihajlović se godinama borio kao lav, ali je opaka bolest bila jača.

Našem čuvenom reprezentativcu, a kasnije i selektoru državnog tima, prvi put je dijagnostikovana akutna leukemija u leto 2019. godine. U više navrata je po nekoliko nedelja provodio u bolnici, znatno je smršao i ostao bez kose.

Srpski as je za to vreme prošao kroz tri ciklusa hemioterapija, a odrađena mu je i transplantacija koštane srži. Na sve to tokom epidemije korone na Apeninima 2020. preležao je i opaki virus, a ubrzo se potpuno vratio treninzima i obavezama u Bolonji.

Informer

 

U međuvremenu je postao i deda, pošto je njegova ćerka Virdžinija dobila devojčicu Violante sa fudbalerom Alesandrom Voljakom. Nažalost, krajem februara prošle godine, tokom utakmice sa Salernitanom u Seriji A, iskusni stručnjak je ponovo osetio simptome bolesti. Miha je posle nekoliko dana potvrdio da mu se leukemija vratila, posle čega su italijanski mediji saznali i da je imao "medicinsku intervenciju koja nije bila beznačajna".

Informer

 

Igračku karijeru počeo je u Borovu, da bi nakon toga 1988. godine stigao u Vojvodinu, a dve godine kasnije u Crvenu zvezdu sa kojom je ispisao stranice bogate istorije srpskog kluba! Nakon fenomenalnih igara na "Marakani" preselio se u Romu 1992. godine, potom u Sampdoriju, odakle je prešao u Lacio posle četiri godine! Nebesko plavi dres je nosio do 2004. godine, kada je prešao u Inter i zaokružio veličanstvenu karijeru! 

Sedeo je na klupi Katanije, Fiorentine, reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina, potpisao je i za Sporting, a poslednji klub koji je vodio bila je Bolonja.