Autor: Informer.rs

16.12.2023.

18:53

Foto: EPA

Sport

Veliko iznenađenje! Siti ostao bez pobede u poslednjoj sekundi! Petrović sačuvao Čelsi, pa se pohvalio!

Veliki šok u Premijer ligi! Fudbaleri Mančester sitija danas su u meču 17. kola prvenstva Engleske odigrali svega 2:2 (1:0) na svom terenu protiv Kristal palasa, a bez trijumfa ostali su u poslednjim sekundama utakmice!

Siti je nakon novog kiksa ostao na četvrtom mestu u nekompletnom 17. kolu Premijer lige i trenutno ne pokazuju ni delić onog šampionskog mentaliteta koji ih je krasio prošle sezone.

Aktuelni prvak Evrope, koji je u sredu savladao Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, imao je sve u svojim rukama i vodio je 2:0. Golove su postigli Džek Griliš u 24. i Riko Luis u 54. minutu i sve je delovalo kao da će Siti lagano doći do nova tri boda.

Ali, u poslednjih 20 minuta desio se pravi šok na "Etihadu". Kristal palas je prvo preko Žan Filipa Matate smanjio na 2:1 u 76. minutu, a onda je u petom minutu nadoknade posle jedanaesterca koji je skrivio Fil Foden došao i do boda. Siguran sa bele tačke bio je Majkl Olise, za veliki šok u Mančesteru!

Informer

 

Na ostalim mečevima viđen je dobar fudbal, ali nažalost, i jedna nemila scena. Utakmica Lutona i Bornmuta je prekinuta, pošto je kapiten domaćih Tom Lokjer kolabirao.

Čelsi je golovima Palmera i Džeksona sa 2:0 (0:0) savladao Šefild junajted, dok je u istom terminut Njukasl kod kuće tukao Fulam sa 3:0 (0:0). Čitav meč za Čelsi odigrao je srpski golman Đorđe Petrović, koji je uspeo da sačuva mrežu svog tima i da zabeleži neke istinski dobre intervencije.

Informer

Nakon meča pohvalio se na društvenoj mreži "Iks".