18.12.2023.

15:05

Foto: reuters

Sport

Koji par osmine finala LŠ je najzanimljiviji? (ANKETA)

Ukoliko u Ligi šampiona ne učestvuje klub za koji navijate, onda se može reći da onaj pravi deo takmičenja počinje od nokaut faze. Tada se prečiste zalutali i oni manje kvalitetni, a ostanu samo najbolji ili oni koji su bili dobri i uz to su nečim zaslužili sreću da budu u društvu najboljih. Iako govorimo o 16 u ovom trenutku najboljih u Evropi, žreb nije spojio dva kluba za koja bismo mogli da kažemo da će to biti derbi kakav navijači priželjkuju. 

Informer

 

Parovi su sledeći: Porto - Arsenal, Napoli - Barselona, PSŽ - Sosijedad, Inter - Atletiko Madrid, PSV - Dortmund, Lacio - Bajern, Kopenhagen - Mančester Siti i Lajpcig - Real Madrid. Prvak Evrope, Siti, fantastično je prošao, jer da je mogao da bira sa kim želi da ukrsti koplja u ovoj fazi takmičenja, verovatno bi izabrao Kopenhagen. Dobri su Danci bili i završili su drugi u grupi A, ispred Galatasaraja i Mančester junajteda. Ipak, to nije nivo fudbala koji bi trebalo da zabrine Siti. Ljubitelji fudbala iz Srbije imali su ove sezone priliku uživo da vide tim Pepa Gvardiole, koji je verovatno nešto najbolje što trenutno postoji na planeti. 

Zanimljiv će biti susret Barselone i Napolija, dva bivša kluba Dijega Armanda Maradone. Fudbalski gledano, nijedan trenutno nije značajno bolji, tako da će to biti okršaj ekipa približnih snaga. Prošlogodišnji finalista Inter sukobiće se sa Atletiko Madridom, dok će Zvezdin rival iz grupe Lajpcig odmeriti snage sa najtrofejnijim klubom elitnog takmičenja Real Madridom. 

Koji od ovih parova se vama čini najatraktivnijim?