Autor: Informer.rs

19.12.2023.

17:27

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Još jedan otkaz u Premijer ligi - Portugalac se vraća na Ostrvo!?

Ređao je Nuno Espirito Santo dobre rezultate na klupi Vulverhemptona pre nego što je nasledio Maurisija Poketina u Totenhemu. Ipak, tokom mandata u taboru "pevaca" nije se proslavio zbog čega je nakon samo nekoliko meseci posla dobio otkaz. 

Okušao se potom Portugalac na Bliskom istoku, na klupi Al Itihada, ali kako javljaju mediji sa Ostrva vreme je za povratak u Premijer ligu. Stivu Kuperu se u Notingem Forestu klima fotelja, sve su prilike da će popularni "Super Kuper" biti smenjen, a prva želja vlasnika Evangelosa Marinakisa je upravo Nuno Espirito Santo. 

Poslednjih dana se pričalo o dolasku Julena Lopegetija u Notingem, dugo je prvi kandidat za novog trenera "šumara" bio Oliver Glazer, ali je trku dobio Espirito Santo.

Informer

Kao glavni razlog novinari "The Athletica" ističu činjenicu da se Portugalac već dokazao u Premijer ligi i to na klupi, uz dužno poštovanje, limitiranih "vukova". Sličan posao bi ga sačekao i u Notingem Forestu i primaran cilj za ovu sezonu bio bi opstanak među elitom. 

Stivenu Kuperu još uvek nije uručen otkaz, izvesno je da će na klupi Foresta biti i u nedelju na gostovanju Bornmutu, ali ukoliko na "Siti graund" stadionu ne ostvari pobedu čeka ga biro rada. 

Nuno Espirito Santo je bez posla od novembra ove godine kada je nakon eliminacije u Ligi šampiona Azije eliminisan u grupnoj fazi.