Autor: Informer.rs

19.12.2023.

19:48

Foto: EPA

Sport

Kurtoa podigao prašinu: Selektor mi je pretio, ne idem na EURO!

Španski "Radio Marka" je pre dve nedelje otkrio je da će prvotimac madridskog Reala propustiti EP, jer ima želju da se potpuno posveti oporavku posle operacije kolena, što je Kurtoa sada potvrdio, ali i dodao da ima i do toga što se posvađao sa selektorom Belgije Domenikom Tedeskom!

Tačnije, iskusni čuvar mreže je rekao da mu je Tedesko pretio!

- Problem je nedostatak poštovanja. Na primer, u Realu nisam kapiten, ali na svakom koraku osećam poštovanje, od svih. Od radnika koji kose travu do ljudi koji vode klub. Nešto je samo kliknulo u meni i hteo sam da odem. Kada sam se malo smirio, razgovarao sam sa Tedeskom. Želeli smo da nađemo zajednički jezik, ali nije išlo. U jednom trenutku, selektor je rekao: "Ako sada odeš, izaći ću pred novinare i reći sve ono o čemu smo pričali između sebe, a to neće biti dobro po tebe". Nikada nisam imao takvo iskustvo ranije trenera koji preti medijima - rekao je Kurtoa.

Informer

Golman je u junu napustio kamp reprezentcije pred meč sa Estonijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, a Tedesko je tada rekao da je Kurtoa razočaran i uvređen jer nije dobio kapitensku traku, nego je ona dodeljena Romelu Lukakuu u odsustvu Kevina de Brujnea.

Sada je otkrio da se kraje zbog tog poteza.

- Nije trebalo da odem, to je unelo nemir u svlačionicu i povredilo navijače. Trebalo je da ostanem za meč sa Estonijom. Ali, otišao sam. Bilo mi je teško - rekao je Kurtoa.