Autor: Informer.rs

24.12.2023.

20:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Vodio Juventus i Inter, a sada seda na klupu Milana! Konte se vraća na posao!?

Kako stvari stoje Stefano Pioli neće još dugo sedeti na klupi Milana. "Rosoneri" od starta sezone imaju problema sa formom, daleko su od borbe za titulu, a ceh loših rezultata platiće višegodišnji trener.

Zvaničnog saopštenja o rastanaku još uvek nema, ali italijanski mediji uveliko bruje o odlasku Piolija sa "San Sira". Navodno, čelnici Milana već neko vreme prate situaciju na tržištu i traže pravo rešenje za novog trenera, a glavni kandidat da nasledi Piolija je - Antonio Konte. 

Italijanski strateg je bez kluba od marta kada se rastao sa Totenhemom. Letos je imao ponuda iz Italije, ali je rešio da "odmori". Kako se pisalo, razlog što se nije vratio poslu je činjenica da mu niko nije predstavio projekat u kom bi se snašao. Na tu kartu pokušaće da igraju "rosoneri". 

Informer

 

Problem bi mogla da predstavlja prošlost Antonija Kontea koji je u karijeri predvodio dva najveća rivala Milana - Juventus i Inter. Na klupi "stare dame" osvojio je četiri Serije A, dok je sa "neroazurima" jednom bio šampion Italije. 

Ne bi Konte bio prvi trener koji je predvodio ljute rivale u Italiji, a dobar primer za to je aktuelni trener Juventusa - Maks Alegri. Italijan je put Torina otišao upravo sa klupe Milana.