Autor: Informer.rs

25.12.2023.

09:02

Foto: profimedia

Sport

Da treniram Zvezdu? O tome je u Srbiji zabranjeno razmišljati! Ivić bi odmah odbio crveno-bele

Vladimir Ivić trenutno je najbolji srpski trener, sa Krasnodarom je lider šampionata u Rusiji, ima dva boda više od Zenita.

U razgovoru za ruske medije pričao je o večitim rivalima, Novaku Đokoviću, a Ruse je zanimalo da li je realno da jednog dana sedne na klupu Zvezde. Ivić je dres Partizana nosio od 1998. do 2004. godine, pa je Rusima objasnio kakao stvari stoje u Srbiji. 

- Šansa za to je nula. To u Srbiji nije moguće. Počnimo sa činjenicom da me oni sami nikada neće kontaktirati. Oni znaju da ću odbiti, čak i ako mi daju sve što želim. U Srbiji je o tome zabranjeno i razmišljati, a ne raditi. Ali poštujem Crvenu zvezdu, moj brat je igrao za njih - rekao je iskreno za ruski portal  "Championat" Vladimir Ivić.

Informer

Prisetio se jedne zanimljive utakmice sa Zvezdom.

- Sećam se da smo igrali u gostima, a meč je prekinut u trećem minutu jer su navijači oba tima upali na teren i započeli tuču. Odmah smo otrčali da ne bismo imali problema. Ne zaboravite ovo - veoma je opasno! Partizan je deo mene od moje šeste godine.

Sipao je naš trener komplimente na račun Novaka Đokovića.

- Novak je najveći, tu nema nikakve dileme. Pre dve godine postao je najveći. Ono što Novak nastavlja da radi sa 36 godina je nezamislivo. I da je Britanac, Amerikanac, Španac, ipak bih rekao da je najveći. Ovo je najbolji sportista u poslednjih 10 godina u svim sportovima. To što je iz Srbije je ponos za nas. Tenis je sport za bogate ljude, a to što je došao momak iz male zemlje i pobedio sve je super. Javnost je uvek bila protiv Đokovića, sve je bilo protiv njega, ali on ima neverovatnu mentalnu snagu. Njegov sam veliki obožavalac, kao i skoro svi Srbi. Đoković tera Srbiju da se budi u četiri ujutru za svoje mečeve, a ja se budim zajedno sa svima ostalima. Jednom sam uspeo da pričam s njim na jednom grčkom ostrvu. Novak je veoma skroman i prijatan, uvek je osetljiv na navijače i čini mnogo za Srbe, za decu. Ima ogromno srce.

Voli i Danila Medvedeva.

- Moj omiljeni teniser posle Novaka. Kada Đoković završi karijeru navijaću za Danila, sviđa mi se njegov stil, ludosti koje ponekad radi. Volim što je uvek iskren na terenu, nikad se ne pretvara. Po tome je sličaj Novaku.