Autor: Informer.rs

25.12.2023.

16:00

Foto: Starsportphoto

Sport

(ANKETA) Kog fudbalera Partizan nikako ne sme da proda ove zime?

Fudbaleri Partizana imali su uspešnu polusezonu, koju su krunisali trijumfom u 171. večitom derbiju nad Crvenom zvezdom (2:1), čime su na zimsku pauzu otišli kao lideri na tabeli.

Tim iz Humske je ostvario 15 pobeda, po dva remija i poraza, a jako dobre partije pojedinaca nisu prošle nezapaženo od strane evropskih klubova.

Trener Igor Duljaj je već pominjao da će biti jako teško da se zadrže najbolji strelac ekipe i Superlige, Mateus Saldanja (24), kao i borbeni Kristijan Belić (22).

Što i nije tako čudno, s obzirom da je Brazilac na 24 meča u svim takmičenjima dao ukupno 15 pogodaka, uz pet asistencija, dok je srpski vezista upisao šest asistencija, ali i dva gola, na 23 odigrane utakmice.

Informer

 

Pored njih dvojice, jako zapaženi bili su i Gajas Zahid (šest golova/četiri asistencije), Bibars Natho (osam golova/ sedam asistencija), golman Aleksandar Jovanović, a posebno je prijatno iznenadio mladi defanzivac Mihajlo Ilić (20).

Status "bonusa" bio mu je plus za minutažu, a u tandemu sa kapitenom Svetozarom Markovićem, rukovodio je poslednjom linijom. Na kraju, kao nagrada usledio je i poziv selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.