Autor: Informer.rs

25.12.2023.

23:55

Foto: EPAIMAGES

Sport

Prvi posao Džima Retklifa: Mančester dovodi triling pojačanja iz Nice!?

Velika želja navijača Mančester junajteda se ispunila. Sir Džim Retklif kupio je 25 odsto kluba za nešto više od 1.250.000.000 funti. Ono što je najvažnije, "Ineos grupa" čiji je vlasnik britanski milijarder preuzeće brigu o svim fudbalskim pitanjima. Uključujući i transfere. 

"Crveni đavoli" se muče ove sezone i jasno je da će tokom januara biti dosta posla na "Old Trafordu". Još uvek nije poznato koliko je novca Retklif spremio za pojačanja, ali bi olakšavajuća okolnost mogla da bude njegova uloga u Nici. 

Naime, Retklif je većinski vlasnik francuskog kluba u čijem taboru se nalaze dva potencijalna pojačanja Mančester junajteda - Žan-Kler Todibo i Kefren Tiram.

Informer

 

Reč je o dvojici standardnih francuskih reprezentativaca, ali i igračima koji pokrivaju deficitarne pozicije u Mančesteru. Todibo je već neko vreme na listi želja budući da se radi o dokazanom štoperu. Sa druge strane, Tiram je "mladić" za kog se u ovom momentu otima pola Evrope i nema sumnje da bi Retklifov dolazak na "Old Traford" olakšao posao engleskom klubu da ga pazari. 

Na spisku želja je i Terem Mofi, napadač Nice koji je ove sezone eksplodirao u Ligi 1. Muči realizacija "crvene đavole", a Nigerijac se nameće kao najisplatljivija opcija tokom januara.