Autor: Informer.rs

26.12.2023.

06:20

Foto: EPA/ANDY RAIN

Sport

Legendarni Francuz spasava svet! Flamini napravio gorivo koje menja naftu i zarađuje milijarde! (VIDEO)

Nekadašnji vezista "tobžija" imao je zaista odličnu fudbalsku karijeru, ali o njemu se mnogo više priča posle odlaska u penziju jer je zaradio milijarde dolara za svoju kompaniju, a i on je sam težak oko 500 miliona evra.

Flamini iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru. Francuski vezista "proizvod"  je Olimpika iz Marseja, najbolje dane karijere proveo je u Arsenalu (dva mandata), a nastupao je još za AC Milan, Kristal Palas i Hetafe, gde je 2019. godine završio karijeru.

Francuz je tokom karijere zaradio dobru cifru. Nisu to bile desetine miliona evra godišnje, kao što su bile kod velikih zvezda, ali je uzeo sasvim dovoljno da već tokom igračke karijere pokrene biznis koji mu je doneo nestvarnu kintu.

On je još 2008. godine s prijateljem Paskvaleom Granatom osnovao kompaniju GF Biohemikals, koja se bavi istraživanjima oko klimatskih promena i pronalaženjem alternativnih izvora goriva.

Njih dvojica uspeli su da razviju gorivo koje može da se upotrebi umesto nafte i to im je donelo veliko bogatstvo. Sama kompanija vredi više od 20 milijardi evra, a Flamini i Granata su pokupili "kajmak".

Račun bivšeg francuskog veziste je pun. Navodno je na njemu trenutno barem 500 miliona evra, pa Flamini spada među najbogatije bivše sportiste.

On je prethodnih godina odbijao navode o ciframa koje su se pojavile u medijima. Tada je vrednost kompanije prema nekim informacija bila i veća, ali ispostavilo se da je tek sad dostigla najveću vrednost.

- Nije istina da firma ima 30 milijardi evra. To je ukupna vrednost tržišta koju želimo da napadnemo sa tehnologijama koje smo razvili poslednjih godina - rekao je Flamini i očigledno da je gotovo četiri godine kasnije uspeo da stekne basnoslovno bogatstvo jer mu kompanija vredi više od 20 milijardi evra.

Kompanija koja je u vlasništvu Flaminija i Granate ima 50 zaposlenih. Glavno sedište je u Parizu, a imaju ih i u Holandiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Francuz radi naporno kako bi spasio svet.

- Ne radim samo kad spavam. Više i ne računam sate. Želim da budem deo mlade generacije koja će se pobrinuti za bolje sutra - reči su nekadašnjeg fudbalera.