Autor: Informer.rs

26.12.2023.

11:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Šok na Banovom brdu! Čukarički smenio Matića, u potrazi je za novim trenerom!

Klub sa Banovog brda odlučio je da nakon 16 mečeva okonča saradnju sa mladim stručnjakom, koji je u prethodnoj polusezoni predvodio superligaša u Ligi konferencija.

Matić je u Čukarički došao 15. avgusta i od tada je, što se tiče Superlige, zabeležio skor od šest pobeda, četiri remija i šest poraza. U okviru Lige konferencija bio je u grupi sa Ferencvarošem, Fiorentinom i Genkom, ali nije uspeo da osvoji ni bod, pošto je doživeo svih šest poraza.

Informer

Matić je pred smenom bio i u toku polusezone, ali tada je doneta odluka da mu se pruži šansa do zime. Ipak, čim je okončan prvi deo sezone, Čukarički je odlučio da se rastane sa trenerom, a novi će biti imenovan u narednim danima.

"Igor Matić više nije šef stručnog štaba Čukaričkog. Klub sa Banovog brda i mladi trener raskinuli su ugovor, a u narednim danima uprava belo-crnih imenovaće novog šefa stručnog štaba. U evropskim takmičenjima Brđani su najpre uz dva poraza eliminisani od Olimpijakosa u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok su u grupnoj fazi Lige konferencije u izuzetno jakoj konkurenciji Ferencvaroša, Fiorentine i Genka zauzeli poslednje mesto, bez osvojenog boda", navodi Čukarički.