Autor: Informer.rs

28.12.2023.

18:48

Foto: EPAIMAGES

Sport

Bizarno! Optužio selektora da mu je ukrao dres, ovaj ga iz osvete obrisao sa spiska!

Navikao nas je afrički fudbal na raznorazne skandale u 21. veku, a jedan od najbizarnijih stiže nam iz Gvineje. Naime, selektor Kaba Diavara obrisao je sa spiska putnika za Afrički kup nacija jednog od glavnih igrača tima - Morlaju Silu i to zbog optužbi da mu je ukrao dres Vinisijusa. 

Pre nekoliko meseci Gvineja je igrala prijateljski meč protiv Brazila. Sila je iskoristio priliku i nakon utakmice razmenio dres sa fudbalerom Real Madrida - Vinisijusom. 

Problem nastaje u svlačionici nakon tuširanja. Sila, inače fudbaler portugalske Aruke, nije mogao da pronađe svoj suvenir. U besu je optužio svoje saigrače da su mu ga ukrali, a potom i selektora Kabu Diavaru.

Informer

 

Fudbalski savez Gvineje tražio je od Sile da povuče svoju izjavu jer je, kako su naveli, ona skandalozna. Ovanzivac Aruke to nije uradio i zbog toga je danas kažnjen budući da ga je Diavara uklonio sa spiska igrača za Afrički kup nacija. 

Gvineja je, inače, smeštena u grupu C zajedno sa Kamerunom, Gambijom i Senegalom. Jasno je - teško će u narednu fazu takmičenja, a posao je značajno otežan budući da u sastavu neće biti jednog od najboljih. I to zbog čega...