Autor: Informer.rs

29.12.2023.

18:30

Foto: reuters/twitter

Sport

Navijači čestitali Mitru "Zlatnu loptu", on pogodio za kraj 2023! (FOTO/VIDEO)

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović (29) danas je proglašen za najboljeg fudbalera naše zemlje u 2024. godini i tim povodom dobio je prestižnu nagradu "Zlatna lopta", koju dodeljuje Fudbalski savez Srbije, a navijači njegovog kluba Al Hilala to su proslavili na vrlo originalan način!

Oni su napravili su ogroman transparent, maltene preko čitave tribine, na kojoj se nalazi Aleksandar uz natpis "Najbolji fudbaler Srbije u 2024. godini". On im je, u finišu meča, uzvratio pogotkom za kraj odlične 2023. godine.

Pogledajte kako je izgledao transparent koji su istakli navijači u Saudijskoj Arabiji.

Ove sjajne scene dešavale su se pred očima još trojice poznatih Srba. Al Fejhu sa klupe predvodi srpski fudbalski stručnjak Vuk Rašović, a na ovom meču u prvom poluvremenu branio je legendarni golman Crvene zvezde i Partizana Vladimir Stojković.

Popularni Stojke zamenjen je nakon prvih 45 minuta, pa nije bio u prilici da u direktnom okršaju brani penal Mitroviću.

Naravno, Aleksandrov saigrač je Sergej Milinković-Savić, jedan od najboljih fudbalera saudijske Pro lige.

Informer

printscreen Twitter

Meč je završen rezultatom 2:0 za Al Hilal, a ovako je Mitrović pogodio u dubokoj sudijskoj nadoknadi.

Iskusni napadač i najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije nije mogao da dođe na ceremoniju u Srbiju, već je nagradu u njegovo ime primio njegov otac Ivica. Mitar se nakratko uključio putem video bima u ceremoniju, a razlog zbog čega nije mogao da prisustvuje upravo je današnji meč koji je njegov Al Hilal igrao protiv Al Fejhe.

Nisam tu sa vama, ali hvala svima koji su glasali za mene. Treći put sam najbolji u Srbiji, velika je čast, znamo koja su imena dobijala nagrade. Bila je ovo uspešna godina, posle 24 godine se plasirali na Evropsko prvenstvo. Takođe, na individualnom nivou sam imao lepu godinu, nadam se da ću tako da nastavim. Nema veće časti nego kada vas vaši ljudi cene i poštuju. Ovo je nagrada za rad, red i disciplinu koju ulažem u fudbal - izjavio je Mitrović u poruci koja je emitovana tokom ceremonije u Beogradu.