Autor: Informer.rs

30.12.2023.

12:00

Foto: profimedia

Sport

Srbin ima ponudu velikana! Menja klub, ali ostaje u Francuskoj

Ugledni list "Lekip" nedavno je objavio informaciju da naš nekadašnji reprezentativac nije zadovoljan na "Roazon parku", pre svega, zbog slabih rezultata ekipe, koja je trenutno deseta na tabeli, a pritom se nije ni baš najbolje adaptirao na život u gradu iz Bretanje.

Pomenuti francuski dnevnik sada ima nove informacije i navodi da je Olimpik Lion označio Nemanju Matića kao prioritet u predstojećem prelaznom roku, kao i da je spreman već u januaru da za njega plati određeno obeštećenje.

Tačnije, rukovodstvo sedmostrukog prvaka države planira da uloži oko 50 miliona evra u pojačanja, kako bi izbegli ispadanje iz Lige 1, s obzirom da su na samom začelju i zauzimaju tek 15. poziciju.

Informer

 

Zbog toga je upravo bivši prvotimac Čelsija, Benfike, Mančester junajteda i Rome jedna od glavnih meta, kako bi rasteretio Korentana Tolisoa i Maksensa Kakerea na sredini terena. Pokušao je Lion da dovede i Radeta Krunića iz Milana, interesovao se i za Baptista Santamariju iz Rena, ali sada srpski as ima najveće šanse za transfer.

Pitanje je samo šta će na to reći i trener crveno-crnih Žilijen Stefan, koji je pre nekoliko dana jasno poručio da računa na visokog vezistu.

- Cilj je da zadržimo Nemanju, jer nam je doneo ogromno iskustvo. Ne želim da ga vidim kako odlazi i ne bi trebalo da ide, tako da ćemo učiniti sve što možemo da osiguramo njegov ostanak. Ubeđen sam da će Matić biti važno oružje za nas u nastavku sezone - naglasio je Stefan.