Autor: Informer.rs

31.12.2023.

08:27

Foto: Tanjug/AP

Sport

Nestvarno! Ronaldo nije sa ove planete!

Portugalac je na meču njegovog Al Nasra i Al Tuvona, koji je završen pobedom Ronaldovog tima sa 4:1, zatresao mrežu i tako došao do 54. gola u sezoni. Iza sebe je ostavio Harija Kejna i Kilijana Embapea koji su postigli po 52, kao i Erlinga Holanda sa 50 golova.

Ronaldo ima 39 godina, ali igra kao da ima barem deset godina manje i pomera granice. Godinu je završio kao najefikasniji fudbaler sveta.  Poslednji pogodak u 2023. godini, Ronaldo je postigao udarcem glavom u nadoknadi vremena. Pre njega su se u strelce upisali i Marcelo Brzoović, Emerik Laport i Otavio.

Ronalda u nastavku sezone u Saudijskoj Arabiji pored trke za titulu sa Al Hilalom očekuje i trka za najboljeg strelca tamošnjeg prvenstva. Podsećanja radi, u dosadašnjem delu sezone postigao je 20 golova, a prati ga srpski napadač  Aleksandar Mitrović, koji je postigao 17.

Završen je prvi deo sezone u Saudijskoj Arabiji, koja se  nastavlja tek sredinom februara. Na polovini prvenstvene trke, Al Nasr drži drugo mesto na tabeli sa sedam bodova manje od lidera Al Hilala. .