Autor: Informer.rs

31.12.2023.

21:30

Foto: EPA

Sport

Brat fudbalske legende: Ako bih vam rekao da se oseća dobro, lagao bih!

Već neko vreme vlada bojazan u svetu fudbala, naročito u Nemačkoj da je zdravstvena situacija legendarnog nemačkog golgetera loša.

Ove sive slutnje potvrdio je njegov rođeni brat, Valter govoreći za dokumentarac koji će premijerno biti prikazan 02. januara.

Informer

Franc Bekenbauer i pokojni Pele

- Ne oseća se dobro. Ako bih vam rekao da je dobro, lagao bih, a ja ne volim da lažem - rekao je Francov rođeni brat u delu dokumentarca pod nazivom "Bekenbauer".

Popularni Kajzer, iliti "car" duže vremena se nije pojavljivao u javnosti, pa su nemački mediji počeli da strahuju da se zdravstveno stanje nekadašnjeg fudbalera pogoršalo.

Čuveni nemački portal "Bild" izneo je tvrdnje da se kod Bekenbauera rodio rani vid Alchajmerove bolesti.

"Zdravlje mu jako nestabilno. Svaki šok bi po njegovo telo mogao biti fatalan. Ne može samostalno da dodnosi odluke i pamćenje mu je oštećeno", pisao je "Bild".

Poslednji javni nastup i pojavljivanje pred medijima, sjajni defanzivac je imao 2022. pred Svetsko prvenstvo u Kataru kada je, ponovo, govorio o problemima sa zdravljem. On je tada obavestio javnost da  neće moći prisustvovati prazniku fudbala zbog očne infekcije.

Informer

Bekenbauer na utakmici Hofenhajma

- Nažalost, ne vidim ništa na desno oko. Mogu se izboriti s tim, ali moram biti i sa srcem koje nije najbolje. Zbog svega toga neću putovati u Katar, ali ću držati fige našem timu - rekao je tada popularni Kajzer.

Bekenbauer se smatra najboljim fudbalerom u istoriji Nemačke. Uspevao je u osvajanju Svetskog prvenstva kao igrač 1974. i kao trener 1990.