Autor: Informer.rs

31.12.2023.

22:40

Foto: EPA Images

Sport

Fener dobija dva velika pojačanja! Tadiću, Džeku i Livakoviću stižu još dva Balkanca

Balkanska kolonija u redovima Fenerbahčea mogla bi da bude brojnija za još dva fudbalera sa ovih prostora. Posle Srbina Dušana Tadića, Hrvata Dominika Livakovića i Edina Džeka iz BiH u klub iz Istanbula mogao bi da stigne i Stefan Savić, a pominje se i Rade Krunić.

Kako prenosi poznati turski sportski novinar Jagiz Sabunčuoglu, Fener je krenuo u trku za štopera Atletiko Madrida. Savićev agent Žarko Peličić već boravi u Istanbulu, gde je uspeo da izdejstvuje odlične uslove za Savića, pa sada samo preostaje da iskusni crnogorski reprezentativac dobije dozvolu da napusti "jorgandžije". 

Nekadašnji fudbaler Partizana član je Atletiko Madrida još od 2015. godine, kada je za 12 miliona evra stigao iz Fiorentine. U proteklih osam sezona on je postao standardan član španske ekipe za koju je do sada odigrao 277 utakmica i postigao tri gola. 

Takođe, u poslednjim satima 2023. godine kao bomba je odjeknula vest da bi Milan mogao da napusti bosanoskohercegovački fudbaler Rade Krunić. Iskusni 30-godišnji vezista navodno je pao u drugi plan kod trenera Stefana Piolija, što potvrđuje činjenica i da u poslednjih šest mečeva nije dobio priliku da zaigra.

Informer

 

Iako Krunić ima ugovor sa "rosonerim" do leta 2025. godine, pregovori nisu urodili plodom i čelnici Milana su voljni da prodaju fudbalera, ali samo pod uslovom da na "San Siro" stigne prihvatljiva ponuda. 

Najveće interesovanje za vezistu pokazao je Fenerbahče, ali je pitanje da li je spreman da plati više od tri miliona evra koliko italijanski tim traži za Krunića.