Autor: Informer.rs

01.01.2024.

07:00

Foto: AP PHOTO

Sport

Slavni klub tone sve dublje! Četvrta najgora godina u istoriji Junajteda

Klub sa "Old Traforda" u dosadašnjem delu sezone upisao je čak devet poraza u Premijer ligi od ukupno 20 odigranih mečeva. 

Poslednji krah u nizu doživeli su u subotu uveče od Notingem Foresta (2:1). Slavni engleski klub je tako neslavno završio kalendarsku godinu sa učinkom od deset pobeda, devet poraza i jednim remijem. 

Koliko su "crveni đavoli" očajni pokazuje i podatak da su u prošloj sezoni imali ukupno devet poraza u Premijer ligi, dok su u ovoj to stigli već posle pola takmičenja. 

Prema poznatom sajtu za fudbalsku statistiku "Opta" Junajtedu je ovo četvrta najgora kalendarska godina u istoriji kluba. "Đavoli" su u 2023. godini doživeli ukupno 21 poraz u svim takmičenjima. Jedino su gori u tom segmentu bili 1930 sa 28 poraza, potom su 1972. završili sa 25 kikseva, dok su 1921. imali 24. 

Junajted je još ranije eliminisan iz Evrope, pošto je u grupnoj fazi Lige šampiona osvojio poslednje mesto i to sa samo četiri boda, uz čak 15 primljenih golova. Nikada u istoriji nijedan drugi engleski klub nije primio 15 golova u grupnoj fazi Lige šampiona.