Autor: Informer.rs

05.01.2024.

13:00

Foto: Reuters

Sport

Legendarni Čeh zabio nož u leđa sopstvenom narodu!

Češki fudbalski savez Nedvedu je ponudio mesto sportskog direktora reprezentacije, svi su očekivali da će prihvatiti, ali im se on zahvalio na ponudi.

Jedan od najboljih čeških fudbalera u istoriji posle igračke karijere se nije vratio u domovinu. Ostao je u Italiji, u Juventusu, ali je početkom prošle godine suspendovan osam meseci sa funkcije u italijanskom fudbalu zbog  kršenje imovinske koristi u okviru skandala "Plusvalenza".

- Cenim ponudu i uslove koje sam dobio od predsednika Saveza, kao i pristupu tokom pregovora, ali, nažalost, nakon dugog razmišljanja i brojnih konsultacija, odlučio sam da ne prihvatim - rekao je Nedved i ozbiljno razočarao Čehe.

Objasnio je i zašto se zahvalio reprentaciji.

- Dugo godina nisam u Češkoj. Nisam siguran mogu li da pomognem fudbalskom savezu u ovom trenutku. Posebno jer sam zbog mnogo obaveza više u inostranstvu nego u Češkoj. 

Informer

Italijanski sportski sud je početkom 2023. godine kaznio Juventus sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača. Sud je izrekao i pojedinačne zabrane vršenja funkcija u fudbalu nekadašnjem članu uprave Juvea Fabiu Paratićiju koji je suspendovan na dve i po godine, bivšem predsedniku kluba Andrei Anjeliju na dve godine, bivši sportski direktor Federiko Čerubini je kažnjen sa godinu dana i četiri meseca zabrane vršenja funkcija, dok je pomenuti Pavel Nedved dobio suspenziju od osam meseci.