Autor: Informer.rs

06.01.2024.

08:39

Foto: printscreen

Sport

Mesi i Ronaldo su prošlost! Znate li ko je najskuplji fudbaler na svetu?!

Kristijano Ronaldo (38) i Lionel Mesi (36), ne mogu više da se nadmeću u ovoj trci, a treba istaći da je nasledik proslavljenog Portugalca i fenomenalnog Argentinca više od decenije i po mlađi od njih.

Naime, superstaru Real Madrida, Džudu Belingemu (20), nema ravnog na planeti! Procenjena vrednost sjajnog engleskog reprezentativca i člana španskog giganta je nestvarnih 267,5 miliona evra.

Informer

Na drugom mestu je njegov bivši saigrač iz Borusije Dortmund, a sadašnja udarna igla Mančester sitija, Norvežanin Erling Holand, sa procenjenom vrednošću transfera od 251,2 miliona evra.

Treća pozicija pripala je Brazilcu Vinisijusu Žunioru,  koji blista poput Belingema u Realu i vredi 250,3 miliona evra.

Informer

Na četvrtom mestu je još jedan igrač iz tima Karla Anćelotija, Rodrigo (247,9), dok je na petoj poziciji mladi napadač engleske reprezentacije i Arsenala Bukajo Saka (223).

Verovali ili ne, napadača PSŽ-a i francuske reprezentacije Kilijana Mbapea nema među 20 najskupljih igrača na svetu. Ipak, razumljivo je, jer mu ugovor ističe za šest meseci, a zvezda kluba iz prestonice Francuske je procenjena na 106,2 miliona evra i nalazi se na 27. mestu.