Autor: Informer.rs

07.01.2024.

22:24

Foto: EPAIMAGES

Sport

Trenerska "bomba" u Istanbulu! Bivši šampion Evrope predstavljen u Bešiktašu!

Godinama turski šampionat nije bio izjednačeniji, ali se u paklenoj konkurenciji najslabije snašao Bešiktaš! Istanbulski velikan nakon 18 odigranih utakmica ima isto toliko bodova zaostatka u odnosu na najveće rivale - Fenerbahče i Galatasaraj koji se nalaze na čelu karavana. 

Sezonu na klupi Bešiktaša započeo je Šenol Guneš, ali je u oktobru dobio otkaz. Na njegovo mesto doveden je Buruk Jilmaz, no, ni on se nije dugo zadržao u Istanbulu pre nego što ga je u novembru nasledio Riza Čelimbaj. Treći trener u sezoni - ponovo neuspeh, a kao novogodišnji poklon Čelimbaj dobio je otkaz! 

Nekoliko dana je uprava Bešiktaša tražila novog trenera pre nego što je danas Fernando Santos i zvanično predstavljen u Istanbulu. 

Informer

 

Neće iskusni Portugalac imati mnogo vremena pre prve zvanične utakmica budući da već u utorak Bešiktaš gostuje Rizeu. Četiri dana kasnije u Istanbulu dočekuje KAragumruk, ali bez obzira na ishode ta dva meča jasno je da će Santos teško klub dovesti do titule. 

Santos iza sebe ima pozamašan trenerski dosije pošto je predvodio Porto, Sporting, Benfiku, Panatinaikos, AEK i PAOK, a pored toga kao selektor radio je u Grčkoj, Portugalu i Poljskoj koja mu je ujedno bila i poslednji angažman. 

Na klupi Portugala ostvario je najveći uspeh u karijeri budući da je bio šampion Evrope.