Autor: Informer.rs

09.01.2024.

21:08

Foto: EPAImages

Sport

Predlog legendarnog Hicfilda: Da "Alijanc arena" ponese ime Bekenbauera!

Loša vest stigla nam je iz Nemačke u ponedeljak budući da je jedan od najboljih fudbalera svih vremena - Franc Bekenbauer preminuo. Tuguju Nemci za svojoj ikonom, a samo 24 časa kasnije stižu prvi predlozi kako bi mogli da mu se oduže za sve. 

Berti Fogst, inače ljuti rival Franca Bekenbauera, predložio je da DFB Pokal, kup Nemačke, ponese ime po legendarnom fudbaleru, a Otmar Hicfild odlazi korak dalje. Nekadašnji trener Bajerna smatra da bi "Alijanc arena" mogla da promeni ime. 

- Franc je toliko dao Bajernu zajedno sa Gerdom Milerom, Ulijem Henesom, Sepom Majerom i Karl Hajnc Rumenigeom da bi bilo dobro da stadion ponese njegovo ime. On je najveći svih vremena u Nemačkoj, postigao je sve što se može postići i zaslužio je takvu počast - rekao je Hicfild. 

Informer

 

Nema nikakve dileme da bi navijači u Nemačkoj sa oduševljenjem prihvatili predlog Otmara Hicfilda, ali problem predstavlja ugovor sa Alijancom koji je potpisan 2006. godine i važi naredne tri decenije. 

Alijanc je multinacionalna kompanija za finansijske usluge i teško je poverovati da će prihvatili sporazuman raskid ugovora koji je na snazi sve do 2036. godine.