Autor: Informer.rs

11.01.2024.

23:45

Foto: Tanjug/AP

Sport

Stvara se srpski Juventus! Vlahović i Kostić dobijaju društvo u Torinu!

Prošlo je šest meseci od kako su mediji u Italiji "ozvaničili" transfer Lazara Samardžića u Inter. Na kraju - čitav posao se izjalovio, a srpski reprezentativac ostao u Udinezeu, navodno, zbog oca koji je promenio prvobitan dogovor sa "neroazurim" i naterao aktuelnog vicešampiona Evrope da odustane u transfera. 

Nastavio je Samardžić sa dobrim igrama tokom jesenjeg dela sezone zbog čega ne manjka interesovanja za njega ni ovog januara. Pre nekoliko dana činilo se da je njegov transfer u Napoli gotova stvar, a onda je, kako prenose mediji na Čizmi, u priču ušao u Juventus! 

Otac srpskog fudbalera - Mladen, nikako ne uspeva da se dogovori sa prvim čovekom Napolija oko ličnih uslova. Zbog toga, već danima se priča o interesovanju Brajtona, a od pre nekoliko sati i mogućnosti transfera u Juventus. 

Navodno, čelnici "stare dame" nadaju se da će Udineze ispasti iz Serije A čime bi Lazar Samardžić postao slobodan igrač. Ipak, problem predstavlja želja srpskog fudbalera da "Dačija arenu" napusti već u januaru i tu opciju će Juventus prihvatiti samo ako ne ubede Samardžića u suprotno. 

Informer

 

Novinar Nikolo Šira piše da je Juventus spreman da plati pozajmicu za Lazara Samarždića, a u ugovor uključi i mogućnost otkupa za 16.000.000 evra narednog leta. Ista formula bila je dogovorena i letos sa Interom. 

Dok pregovaraju sa Samardžićem, čelnici Juventusa aktivno rade i na dovođenju još jednog srpskog fudbalera - Matije Popovića. Nekadašnji biser Partizana 1. januara se rastao sa Partizanom, delovalo je da je njegov transfer u Mmilan gotova stvar, ali se sve izjalovilo juče. 

Dakle, ukoliko sve bude kako se u Torinu nadaju - Juventus bi u narednom periodu mogao da igra na "srpski pogon", a Dušan Vlahović i Filip Tadić dobiju još dva zemljaka u svlačionici.