Autor: Informer.rs

14.01.2024.

11:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Prosinečki krivi rat za neuspeh u Realu! Progovorio o pušenju, ali i najboljem igraču na svetu!

Autor teksta osvrnuo se na fudbalske dane Prosinečkog, konstatujući kako nije uspeo ni u Realu ni u Barseloni, podsećajući čitaoce na priču o "staklenom igraču".

Duel bivših klubova popularni Robi  će gledati u Zagrebu, gde trenutno živi.

- Čekam da se pojavi neka zanimljiva trenerska ponuda. Španija? Naravno da bih voleo da dođem u Španiju. Svi treneri žele da dođu u La Ligu zbog atraktivnog i sugestivnog fudbala – rekao je Prosinečki reporteru "Asa".

Informer

Upitan je legendarni fudbaler i da li u Realu nije uspeo zbog povreda.

- Nisu samo povrede bile problem. Bilo je to vreme rata na Balkanu, moja porodica je bila tamo, a ja sam u Madridu živio sam. Počeo sam da se povređujem, osećao sam veliki pritisak i nisam uspeo da vratim formu i najbolju verziju svoje igre. Ali, ne razmišljam više o tome. Takav je život. Ne žalim ni za čim. Ponosan sam što sam igrao u dva najbolja svetska kluba.

Otkrio je po čemu pamti potpis ugovora sa Realom 1991. godine.

- Činjenica da je jedan balkanski klub osvojio titulu evropskog prvaka bila je svojevrsna prekretnica. Bio sam u sjajnom trenutku. Mnogi klubovi su me želeli, ali dao sam reč predsedniku Reala, Ramonu Mendozi, i došao sam u Madrid.

Nije krio od kojeg trenera je najviše naučio.

- Od velikog Johana Krojfa. Inspirirao me je njegov fudbal. Bio je jedan od najboljih tehničara, koje je fudbalski svet video. Možda i najbolji.

Informer

Podsetio je Prosinečkog novinar da su ga često njegove kolege nazivale "kristalnim igračem"?

- Ponekad bi me to uznemiravalo. No, činjenica jeste da sam više puta bio povređen i stalno se pričalo o tome.

Oduvek je bio strastveni pušač, ali smatra da mu to nije odmoglo u karijeri.

- Tačno. Uvek sam pušio. I danas pušim. Nikada nisam prestao, ali ne mislim da je to bio uzrok mojih fizičkih problema.

Upitan je Robi da li je danas više navijač Reala ili Barselone?

- Skloniji sam Realu. Bio mi je prvi klub u Španiji i danas navijam za njega. Takođe, u Realu igra i Luka Modrić. On je ponos Hrvatske. Euro će mu biti poslednje veliko takmičenje za hrvatsku reprezentaciju i priželjkujemo da će biti spreman. Luka je fenomen. Činjenica je da sa 38 godina igra na najvišoj razini dokazuje koliko je veliki profesionalac. On živi nogomet.

Pričao je o Džudu Belingemu i otkrio ko je za njega trenutno najbolji fudbaler na svetu.

- Vrlo impresivno je Belingem započeo karijeru u Realu. Iako mlad, preuzima odgovornost. Ima karakter i dobar je za ceo tim. Najbolji na svetu mi je Mbape, Ima brzinu, tehniku, gol... Ima sve.

Informer

Upitan je i koji bi igrač više odgovarao Realu – Mbape ili Holand.

- Zbog konstrukcije madridskog kluba, budući da imaju Vinisijusa i Rodriga, više bi im odgovarao Holand. On je čudovište, najbolja "devetka" na svetu.

Za kraj je odgovorio i ko je najbolji igrač sa kojim je igrao?

- Ronaldo! Igrao sam sa mnogim velikim igračima u hrvatskoj reprezentaciji i u Realu, ali kada sam u Barseloni upoznao Ronalda Nazarija, to je bilo nešto posebno - zaključio je Robert Prosinečki.