Autor: Informer.rs

16.01.2024.

09:46

Foto: Tanjug/AP

Sport

Posebni dobio otkaz! Roma najurila Murinja!

Nisu čelnici velikana iz Rima imali više strpljenja za Murinja i loše rezultate koje je beležio sa svojim pulenima u poslednje vreme.

Ubedljiv poraz od Milana (3:1) bio je kap koja je prelila čašu i nakon dve i po godine došlo je o razlaza.  Sa jednim od najboljih trenera današnjice otišao je i ceo stručni štab.

Informer

Pre samo desetak dana tvrdio je da ne pregovara sa Njukaslom iako su mediji brujali o tome, a rekao je da ne smatra da Roma iza njegovih leđa traži novog trenera.

Murinjo je pod ugovorom sa klubom iz Rima bio samo do kraja sezone, a njegovi poslodavci o tome nisu želeli da pričaju i tvrdilu su da sve mora da se reši u četiri zida i da će tek nakon toga izaći u javnost s informacijom. 

- Ne znam da li je to istina, jer nisam direktno ni sa kim razgovarao. Rekao sam svom agentu da ne želim da idem u pregovore sve dok Roma ne odluči ostajem li, ili odlazim. Mislim da ne pregovaraju sa drugim trenerima. Za mene je iskrenost najvažnija, a nemam razloga da mislim da porodica Friedkin nije iskrena. Verujem im u potpunosti - rekao je Murinjo početkom januara.

Otkrio je nedavno stručnjak koji je vodio brojne evropske velikane da nije siguran da li je imao ponudu da preuzme reprezentaciju Brazila i potvrdio je dolazak serije o njemu na platformu "Netflix".

- Počeće emitovanje serije o meni. Ona pokriva celu moju karijeru, u njoj su stvari koje nikada nisam nikome rekao, a otkrićete da sam potpuno lud - dočarao je navijačima i ljubiteljima serija Žoze šta mogu da očekuju, a tada nije ni slutio da će "dobiti nogu".

Portugalac je sa Romom osvojio Ligu konferencije u svojoj prvoj sezoni na klupi i postao je prvi trener u istoriji fudbala koji ima Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencije u svojojbogatoj riznici.

Ipak, u obe sezone završio je kao šesti u Seriji A, što nije zadovoljilo ljude iz kluba.