Autor: Informer.rs

16.01.2024.

18:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

Murinjo plakao zbog otkaza u Romi! (VIDEO)

Ne ide Romi nikako ove sezone, tačka pucanja na relaciji "vučice" i Žozea Murinja bio je ubedljiv poraz od Milana u velikom derbiju. Nakon mnogo priča, Portugalac je danas zvanično dobio otkaz, a mnoge je iznenadilo koliko je teško rastanak sa italijanskim klubom pondeo gospodin "Posebni". 

Murinja su prilikom odlaska iz trening centra ispratili brojni navijači, a Portugalac tom prilikom nije mogao da savlada svoje emocije već je u automobilu zaplakao. Retak slučaj budući da je, uglavnom, nakon otkaza imao mnogo toga ružnog da kaže o bivšim poslodavcima. Ovoga puta - potpuno drugačija priča. 

Uprava Rome ekspresno je reagovala i umesto Murinja na klupu dovela Danijele De Rosija. Legendarni Italijan prihvatio je poziv voljenog kluba, a sa Romom je potpisao ugovor do kraja sezone. 

- Želim da se zahvalim porodici Fridkin što mi je ukazala poverenje da budem prvi trener Rome. Mogu da kažem da ne poznajem drugi put osim posvećenosti i svakodnevnih odricanja kako bi se suočio sa izazovima koji nas čekaju do kraja sezone. Svi znaju šta za mene znači Roma. Nemamo vremena, a ni izbora osim da budemo konkurentni, da se borimo za svoje ciljeve i da pokušamo da ih ostvarimo. To su jedini prioriteti koje smo zajedno postavili - rekao je Rosi na promociji. 

De Rosi (40) je od 2000. do 2019. igrao za Romu, a za prvi tim kluba iz Rima nastupio je na 616 utakmica i postigao je 63 gola. Za reprezentaciju Italije odigrao je 117 mečeva i 21 put se upisao u listu strelaca.