Autor: Informer.rs

19.01.2024.

01:09

Foto: EPA Images

Sport

Ljubav nije potrajala! Čuveni as napustio Saudijsku Arabiju i potpisao za Ajaks

Nekadašnji kapiten Liverpula zvanično je napustio Al Itifak i vratio se u Evropu, nepunih šest meseci nakon što je iz Engleske otišao u Saudijsku Arabiju.

Iskusni vezista imao je ponude Juventusa i Seltika, ali je ipak odlučio da prihvati onu od Ajaksa, s kojim je i potpisao ugovor do 30. juna 2026. godine.

Henderson je ponikao u Sanderlendu, ali je potpunu afirmaciju stekao za 12 godina u Liverpulu, sa kojim je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti. Letos doneo iznenadnu odluku da se priključi novonostalom trendu i ode u u Saudijsku Arabiju, na poziv bivšeg saigrača Stivena Džerarda, a sada trenera.

Izabrao je Al Itifak, klub koji ne spada u "veliku četvorku" tamošnjeg fudbala, ali je deo zlatne sredine, a za tri godine trebalo je da inkasira neverovatnih 60 miliona evra. Međutim, kako prenose britanski mediji, on nije naplatio ni cent.

Engleski reprezentativac je poslušao pravni savet da ne uzima novac u novom klubu u prvih šest meseci, kako bi izbegao plaćanje poreza na Ostrvu, ako poželi da se vrati u skorije vreme.

Dogovor je bio da mu se isplati sve na kraju sezone, ali Džordanu i njegovoj porodici nije se svideo život na Bliskom istoku, pa je rešio da se već ove zime vrati u Evropu.

Izbor je pao na velikana iz Amsterdama, kojem ove sezone ne cvetaju baš ruže. Trenutno su "kopljanici" peti na tabeli, daleko od borbe za titulu, ali i mesta koje vodi u Ligu šampiona.