Autor: Informer.rs

19.01.2024.

09:43

Foto: EPAIMAGES

Sport

Pobegao glavom bez obzira! Henderson "volontirao" u Arabiji i nakon šest meseci se vratio u Evropu!

U moru senzacionalnih transfera u Saudijsku Arabiju prošlog leta, posebno se izdvojila odluka dotadašnjeg kapitena Liverpula - Džordana Hendersona, da napusti "Enfild" i preseli se u Al Itifak. 

Engleskog reprezentativca je na Bliski istok odvukao bivši saigrač i legendarni kapiten Liverpula - Stiven Džerard. Ipak, teško da bi Džerard imao takvih mogućnosti da Al Itifak pred Hendersona nije stavio faraonski ugovor na tri godine vredan bezmalo 60.000.000 evra. Za čoveka od 33 godine, ogromna svota novca...

Bajkovito je počela era Džordana Hendersona u Damaku, Al Itifak je pretio da bude iznenađenje ProLige, ali se tokom poslednja dva meseca sve srušilo kao kula od karata. Krajnji ishod - nakon samo pola sezone Englez je rešio da pobegne iz Saudijske Arabije glavom bez obzira i odrekne se svega što je zaradio kako bi dobio čiste papire. 

Informer

 

Džordan Henderson i njegova porodica nikako nisu mogli da se naviknu na stil života na Bliskom istoku. Pokušao je Englez da se stacionira u Bahreinu, mnogo liberalnijoj državi od Saudijske Arabije, ali ni to nije mnogo pomoglo... Bio je Henderson nezadovoljan i sportskim uslovima, pre svega činjenicom da igra pred 1.000 ljudi, da klub nema ozbiljnu teretanu...

Pokušali su Arapi na sve načine da zaustave Hendersona, naravno, zbog straha da bi njegov odlazak mogao da povuče i mnoge druge, ali nisu uspeli. Engleski reprezentativac juče je zvanično predstavljen kao novi fudbaler Ajaksa, a u Amestrdamu će na godišnjem planu primati pet puta manje novca od dogovorenih uslova u Saudijskoj Arabiji - oko 6.000.000 evra. 

Posebno zanimljiv je način na koji je Džordan Henderson uspeo da pobegne iz Saudijske Arabije. Naime, u dogovoru sa svojim pravnicima - engleski fudbaler sa klubom je dogovorio da mu sva zarada na račun legne tek na kraju sezone kako bi, u slučaju povratka na Ostrvo, bio oslobođen ogromnog poreza. 

Ta odluka ispostavila se kao ključna budući da je, na osnovu toga, Džordan Henderson stekao pravo da raskine saradnju sa Al Itifakom.