20.01.2024.

11:22

Foto: printscreen instagram

Sport

Gotovo: Srbin potpisuje za Napoli, pa ide na pozajmicu

Igrač se nalazi u Napulju i do kraja dana trebalo bi da stavi paraf na ugovor. Naravno, ne računaju odmah na njega u prvom timu, tako da će do kraja sezone biti na pozajmici u Frozinoneu.

"Talentovani srpski fudbaler Matija Popović stigao je u Napulj, gde će obaviti lekarske preglede. Ako sve prođe kako treba, on će potpisati ugovor sa Napolijem. Biće prosleđen Frozinoneu na pozajmicu do kraja sezone" stoji u Romanovoj objavi. 

Popović je čekao 8. januar ove godine, kako bi postao punoletan i mogao da se otisne u inostranstvo. Iako je prošao sve mlađe kategorije Partizana, nije želeo da produži ugovor sa crno-belima, već je kao slobodan igrač tražio za sebe novu sredinu. Dovodio se u vezu sa minhenskim Bajernom, a za njegove usluge bio je zainteresovan i Milan. 

Međutim, prošle nedelje pregovori sa "rosonerima" su propali, jer je Popovićev otac navodno insistirao na proviziji pri potpisivanju ugovora. Takav način poslovanja nije se dopao ljudima iz milanskog velikana i odmah su sve obustavili. Razumljivo, talenat kakav je ofanzivni vezista rodom iz Nemačke, nije dugo čekao na novu ponudu. Uzimajući u obzir i njegove godine, jasno je bilo da će odmah naći klub. 

Napoli inače koristi Frozinone kao svoju filijalu i prosleđuje tamo igrače na kaljenje. Ukoliko se dobro pokaže, mogao bi Popović već na leto da se vrati u klub podno Vezuva.