Autor: Jelena Nedeljković

20.01.2024.

12:26

Foto: Starsportphoto

Sport

Lov na Srbina: Bešiktaš mu daje milione, Almerija čeka u redu

Malo je srpskih fudbalera koji nisu igrali u Crvenoj zvezdi ili Partizanu, a da su napravili solidnu inostranu karijeru. Takav je Stefan Mitrović, koji se u srpskom klupskom fudbalu nije proslavio, ali je godinama obitavao u solidnim ligama i solidnim klubovima. Zahvaljujući poštenom odnosu prema radu, traje i dan danas. Stoga ne čudi što ga u njegovoj 34. godini čeka milionski ugovor.

Informer

 

Prema saznanjima Informera, čelnici kluba iz Istanbula ponudili su Stefanu platu od 1,1 milion evra po sezoni, a narednih dana trebalo bi da dostave pisanu ponudu u Hetafe.

- Još pre nekoliko meseci Bešiktaš se raspitivao za Mitrovića. Znaju da mu ugovor ističe na kraju sezone, ulazi u poslednjih šest meseci ugovora i možda bi ga Hetafe i sad pustio bez obeštećenja. Bešiktaš je spreman da mu da platu od 1,1 milion evra, a možda bude i malo više, barem kroz neke bonuse - objašnjava naš izvor.

Osim Bešiktaša, za Mitrovića se raspituju još dva španska kluba. Almerija ga želi, a Kadiz nije siguran hoće li menjati trenera.

Informer

- U Almeriji dobro poznaju Mitrovića, jer je iz njihove lige. Spremni su takođe da izdvoje pozamašnu sumu za njegovu platu. I Kadiz se raspitivao, mada tamo se ne zna do kada će aktuelni trener Serđo Gonzales biti u klubu. Zbog toga uprava ne želi da rizikuje i dovede igrača koji novom treneru možda ne bi bio po ukusu. Stefanu je najprivlačniji Bešiktaš - zaključio je naš izvor.

Mitrović je ove sezone igrao na 14 mečeva u svim takmičenjima i dao jedan gol uz jednu asistenciju. 

Prve fudbalske korake napravio je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tamo nisu računali na njega, pa je prešao u Rad, a onda ga je dalje put nosio u Petržalku, Zbrojovku, Metalac, Kortrajk, Benfiku, Valjadolid, Frajburg, Gent, Strazbur i Hetafe.